Κεδίκογλου: Θέλουμε τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση

«Φυσικά και θέλουμε την στήριξη της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, μόνοι τους θα αποφασίσουν τι θα επιλέξουν» είπε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Πρόσθεσε ότι «περιμένουμε τι θα αποφασίσουν, καθώς χθες δεν αποσαφηνίστηκε πλήρως η θέση τους και δεν επιθυμούσαν την μεταβατική λύση για την δημόσια ραδιοτηλεόραση».

«Ίσως υπήρξαν λάθος χειρισμοί στο θέμα της ΕΡΤ, η ουσία όμως είναι σωστή, και το σημαντικό είναι πως υλοποιείται μια κρίσιμη μεταρρύθμιση» είπε χαρακτηριστικά.

Τονισε ότι ο σχεδιασμός υπήρχε για την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ, θα θέλαμε να υπήρχε μεγαλύτερη άνεση χρόνου αλλά έχουμε αναλάβει δεσμεύσεις και τα χρονικά περιθώρια εξαντλήθηκαν.

Ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι στη σωστή δομή της δημόσιας τηλεόρασης δεν θα πρέπει να υπάρχει προσωπικό ειδικών θέσεων που εναλλάσσεται ανάλογα με την διοίκηση ενώ παραδέχθηκε πως υπήρξαν 30 προσλήψεις αυτής της κατηγορίας το προηγούμενο διάστημα σύμφωνα με το οργανόγραμμα της ΕΡΤ.

Ίσως υπήρξαν λάθος χειρισμοί στο θέμα της ΕΡΤ, η ουσία όμως είναι σωστή
Τόνισε πως αυτές οι πρακτικές πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν και η δημόσια ραδιοτηλεόραση να λειτουργήσει σε νέες βάσεις.

Για το «μαύρο» στην ΕΡΤ υποστήριξε ότι έπρεπε να ληφθούν τάχιστα αποφάσεις, προσθέτοντας ότι ήταν δύσκολο να ανακοινώσει κάτι τέτοιο όμως δεν υπήρχε άλλος τρόπος.

Σχολίασε ότι την ίδια χρονική στιγμή υπήρχε ένα άλλου είδους «μπλακ άουτ» στο σύνολο της ενημέρωσης, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της ΕΣΗΕΑ.

Ανακοίνωσε ότι σε ελάχιστο χρόνο θα φύγει το «μαύρο», αρκεί όπως είπε να απελευθερωθούν οι εγκαταστάσεις από τους εργαζόμενους.

Η δεδηλωμένη για την κυβέρνηση δεν χάνεται τόνισε στο μεταξύ στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Άννα Ασημακοπούλου, μετά τις χθεσινές ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Όπως ανέφερε η κ. Ασημακοπούλου, δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις από τη ΔΗΜΑΡ προς το παρόν για να αποσύρει τους υπουργούς της. «Υπάρχουν ήδη στελέχη της ΔΗΜΑΡ τα οποία διαφοροποιούνται» σημείωσε.

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ