Κατ’αντιπαράσταση εξέταση με Σαμαρά, Ράικου, Αγγελή αιτήθηκε ο Παπαγγελόπουλος. Δείτε το έγγραφο

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Σε μια προσπάθεια να πείσει ότι δεν έχει τίποτα να κρύψει, δεν είναι ο λεγόμενος Ρασπούτιν και δεν έχει σχέση με την καταγγελλόμενη «σκευωρία» Novartis και πιθανό παραδικαστικό κύκλωμα, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, υπέβαλλε προ ολίγου δια του συνηγόρου του έγγραφο αίτημα για την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής με τον πρώην Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, την πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου και τον αντεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, Δημήτρη Τσοβόλα, ο οποίος κινήθηκε στη ρητορική περί «σκανδάλου», ο κ. Παπαγγελόπουλος ζητά επίσης να κληθούν στην Επιτροπή όλοι οι προϊστάμενοι εισαγγελείς Πρωτοδικείου και Εφετείου, ώστε να αποδειχτεί όπως είπε ότι ουδέποτε παρενέβη στο έργο τους, αφού ο ίδιος ο πρώην υπουργός επιμένει στο αφήγημα περί στοχοποίησής και εκδικητικής πολιτικής του δίωξης. Ως μάρτυρες αιτείται επίσης να κληθούν οι πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου όπως και η πρώην Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου.

Παράλληλα, με το επίμαχο αίτημα ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, ζητά να διαβιβαστούν στη Βουλή και την Προανακριτική όλα τα έγγραφα της υπόθεσης που χειρίστηκε η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, καθώς και σειρά εγγράφων από το FBI στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής.

Στο ίδιο υπόμνημα περιλαμβάνεται το αίτημα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για απαγόρευση συνεντεύξεων στα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, με την προειδοποίηση ότι διαφορετικά θα ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του για εξαίρεσή τους από την Επιτροπή, καθώς όπως σημειώνει τα μέλη της Επιτροπής λειτουργούν πλέον ως εισαγγελείς και δεν μπορούν με δημόσιες δηλώσεις τους να εκφράζουν απόψεις που δημιουργούν βεβαιότητα μεροληψίας σε βάρος του και να παραβιάζουν το τεκμήριο της αθωότητας. Ο ίδιος, δε, υποστηρίζει πως αν η πρακτική των δημόσιων δηλώσεων συνεχιστεί θα επιβεβαιώσει την άποψή του περί πολιτικής δίωξης.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος αιτείται επίσης της διαβίβαση στην Επιτροπή του πρόσφατου ντοκιμαντέρ της δημόσιας ελβετικής τηλεόρασης για την υπόθεση Novartis.

Σημειώνεται, ότι η αποδοχή ή η απόρριψη των αιτημάτων του κ. Παπαγγελόπουλου, έγκειται στη διακριτικής ευχέρεια της πλειοψηφίας της Επιτροπής.

Ο συνήγορός του, Δημήτρης Τσοβόλας, υποστήριξε ότι τα αιτήματα έχουν στόχο την αποκάλυψη της αλήθειας, ενώ ερωτηθείς αν βλέπει ομοιότητες της σημερινής έρευνας κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου με το λεγόμενο βρώμικο 89’, σημείωσε πως πρόκειται για διαφορετικές εποχές, τονίζοντας, ωστόσο πως ο ίδιος κρίνει ότι «πρόκειται για μία υπόθεση που δεν έχει νομικά χαρακτηριστικά, που δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν τα αδικήματα για τα οποία πήρε απόφαση η Βουλή».

 

 

Πηγή: skai.gr