ΚΑΙΡΟΣ

Καταγγελίες για προκηρύξεις «απάτη» με προεπιλεγμένα στελέχη «ημετέρους»

«Φωτογραφικό άλμπουμ των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» χαρακτηρίζει ο Γιώργος Γεωργαντάς πρόσφατες προκηρύξεις για προσλήψεις επιτελικών στελεχών στο Δημόσιο, καταγγέλλοντας επιχείρηση «άλωσης του κράτους» και «όργιο ρουσφετιών» με κριτήρια κομμένα και ραμμένα στα μέτρα «ημετέρων» της συγκυβέρνησης όπως κόρη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, και αποκλεισμό άλλων υπαλλήλων με πλούσια προσόντα.

Η ΝΔ, δια του αρμόδιου τομεάρχη της, Γ. Γεωργαντά, κατηγορεί την κυβέρνηση για «ανήθικη κι αναξιοκρατική» διαδικασία και φέρνει το θέμα στη Βουλή μέσω επίκαιρης επερώτησης, καλώντας την Όλγα Γεροβασίλη να παράσχει εξηγήσεις.

«Η διαδικασία πρόσληψης επιτελικών στελεχών του Δημοσίου εξελίσσεται, χωρίς κανένα όριο και φραγμό, σε όργιο κομματικών προσλήψεων. Οι προκηρύξεις προσαρμόζονται ώστε πάση θυσία ο εκλεκτός των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να είναι ανάμεσα στους τρεις επικρατέστερους προκειμένου να μπορεί να τον επιλέξει ο αρμόδιος Υπουργός», σημειώνει ο βουλευτής της ΝΔ.

Όπως εξηγεί, για να διασφαλιστεί η επικράτηση των «εκλεκτών», καθορίζονται αναλόγως «φωτογραφικές» προδιαγραφές, όπως με τη μέτρηση του χρόνου εμπειρίας σε μήνες, σε άλλη περίπτωση με τη διεύρυνση της προϋπηρεσίας που απαιτείται από τα 5 στα 20 έτη ή με τη μέθοδο η γνώση ξένης γλώσσας αλλού να απαιτείται ως «απλή γνώση» κι αλλού ως «άριστη», ενώ συγκεκριμένα πτυχία ανοίγουν ή κλείνουν πόρτες χωρίς καμία αιτιολόγηση, παραμερίζοντας σύμφωνα με τον Γιώργο Γεωργαντά άξια κι ικανά στελέχη του δημοσίου.

«Επισημαίνουμε στους εμπνευστές και εκτελεστές αυτής της αναξιοκρατικής και ανήθικης διαδικασίας, ότι τα ονόματα των προεπιλεγέντων είναι ήδη γνωστά και σε εμάς και σε όλους τους υπηρετούντες στο Δημόσιο. Ας συνειδητοποιήσουν ότι το οικογενειακό φωτογραφικό άλμπουμ της Κυβέρνησης δεν χωράει άλλους και η μόνη φωτογραφία που απομένει πλέον να δουν οι πολίτες είναι αυτή της αποχώρησής τους», σχολίασε αιχμηρά ο κ. Γεωργαντάς, ενώ η ΝΔ καταγγέλλει ότι υπάρχει φωτογραφική προκήρυξη για κόρη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ανάλογη καταγγελία προχωρά και ο Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι, ζητώντας εξηγήσεις από τον Χρήστο Σπίρτζη και την Όλγα Γεροβασίλη, για την προκήρυξη πλήρωσης 11 θέσεων Γενικών Διευθυντών του Υπουργείου Υποδομών, στην οποία βλέπει ύποπτες μεθοδεύσεις και στοχευμένη ανομοιογένεια στις απαιτήσεις πρόσθετων προσόντων των ενδιαφερομένων.

Ο κ. Μαυρωτάς αναφέρει ενδεικτικά ότι στη συγκεκριμένη προκήρυξη η άριστη γνώση τουλάχιστον μιας ξένης γλώσσας απαιτείται μόνο για 1 από τις 11 θέσεις και μάλιστα δεν προβλέπεται όπως θα ήταν λογικό, για τη θέση Γενικού Διευθυντή Δράσεων Εξωστρέφειας & Πολιτικής Ασφάλειας Υποδομών και Μεταφορών.

Το πλήρες κείμενο της επίκαιρης επερώτησης της ΝΔ


Ο ερωτών Βουλευτής

Γιώργος Μαυρωτάς-Αττικής»

Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά