Χατζηβασιλείου σε ΣΚΑΪ: Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αποκάλεσε τη μειονότητα «τουρκική» - Ανακοίνωση της ΝΔ

Με ανάρτησή του στα τουρκικά, ο Μπουρχάν Μπαράν έκανε λόγο για «τουρκική» μειονότητα και κάλεσε τους μουσουλμάνους της Ξάνθης να ψηφίσουν την επόμενη εβδομάδα, έναν από τους υποψήφιους ψευτομουφτήδες.

Μια σοβαρή καταγγελία για το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μπουρχάν Μπαράν έκανε ο βουλευτής της ΝΔ για γνωστός διεθνολόγος, Τάσος Χατζηβασιλείου.

Όπως είπε ο κ. Χατζηβασιλείου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Δεκατιανοί», ο κ. Μπαράν σε ανάρτησή του στα τουρκικά, έκανε λόγο για «τουρκική» μειονότητα στη Θράκη και κάλεσε τους μουσουλμάνους της Ξάνθης να ψηφίσουν την επόμενη εβδομάδα, έναν από τους υποψήφιους ψευτομουφτήδες.

«Ερωτάται το ΠΑΣΟΚ και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ: Συμφωνεί με όσα λέει ο βουλευτής του; Σέβονται ή δε σέβονται τους νόμους του ελληνικού κράτους; Αναγνωρίζουν το νόμιμο μουφτή τον οποίο επιλέγει κάθε φορά η ελληνική πολιτεία ή αναγνωρίζουν τον ψευδομουφτή εγκάθετο της Άγκυρας;», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο λογαριασμός του Μπουρχάν Μπαράν στο Twitter είναι πλέον ιδιωτικός.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Νέα Δημοκρατία, στην οποία αναφέρει πως είναι ντροπή Έλληνας βουλευτής να αποκαλεί ουσιαστικά τη μειονότητα «τουρκική» και να παρακινεί τους μουσουλμάνους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές για το νέο ψευδομουφτή Ξάνθης, δηλαδή αυτόν που δεν αναγνωρίζει η πολιτεία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ

Ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη Μπουρχάν Μπαράν σε δημόσια ανάρτησή του, δηλώνει μέλος της «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» (BTTA Danışma Kurulu), ανακοινώνει τους υποψήφιους ψευδομουφτήδες και καλεί τους Έλληνες μουσουλμάνους να προσέλθουν στις «εκλογές» στις 9/9. Επιπλέον, δηλώνει ευθαρσώς ότι θα σταθεί στο πλευρό εκείνου που θα εκλεγεί!

Είναι ντροπή Έλληνας βουλευτής να αποκαλεί ουσιαστικά τη μειονότητα «τουρκική» και να παρακινεί τους μουσουλμάνους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές για το νέο ψευδομουφτή Ξάνθης, δηλαδή αυτόν που δεν αναγνωρίζει η πολιτεία. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να πάρει θέση: Γιατί κρατάει βουλευτή που αναγνωρίζει τη μειονότητα ως «τουρκική»; Στο ΠΑΣΟΚ σέβονται ή όχι την ελληνική νομοθεσία; Σέβονται ή όχι τη νόμιμη διαδικασία εκλογής μουφτή, την οποία ψήφισε πριν λίγες εβδομάδες η Βουλή;
 

Πηγή: skai.gr