Καταγγελία Βενιζέλου για «στημένη» δικογραφία Novartis

«Στημένη» υπόθεση από την κυβέρνηση καταγγέλλει ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την πρώτη ανάγνωση της περιβόητης δικογραφίας για τη Novartis με την εμπλοκή 2 πρώην πρωθυπουργών και 8 πρώην υπουργών μεταξύ των οποίων και ο ίδιος, κάνοντας λόγο για «μία επικίνδυνη δημοκρατικά γελοιότητα που ξεφτιλίζει το κράτος δικαίου» και γυρίζει τη χώρα πίσω στην εποχή του λεγόμενου «βρώμικου 89’».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλει ότι οι κατηγορίες εναντίων πολιτικών προσώπων, βασίζονται αποκλειστικά στις καταθέσεις 3 προστατευόμενων μαρτύρων, οι οποίοι άρχισαν να μιλούν από το Νοέμβριο του 2017 έως και τις 4 Φεβρουαρίου 2018, ενώ όπως υπογράμμισε «οι φήμες για τις καταθέσεις αυτές είχαν ξεκινήσει εδώ και 2 χρόνια».

«Και για να το πω πάρα πολύ απλά, γιατί έχω ζήσει δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου την εμπειρία 1989. Είναι η επανάληψη ως φάρσα του 1989. Μιλάμε για μια ιστορία πάμπερς, μόνο που αυτή τη φορά τα πάμπερς είναι και βρεγμένα. Αυτή τη φορά όμως είμαστε στο 2018 και κανείς δεν είναι έτοιμος να χάψει αυτές τις ιστορίες», δήλωσε ο ίδιος δηκτικά, ζητώντας την άρση προστασίας των εν λόγω μαρτύρων, προκειμένου να κληθούν να καταθέσουν αυτοπροσώπως στην Εξεταστική Επιτροπή.

«Είναι ένα βουνό άθλιας κινητής συκοφαντίας που καταρρέει μέσα από την υπερβολή της και τη γενικότητά της», υπογράμμισε ο κος Βενιζέλος αναφορικά με τις εν λόγω μαρτυρίες και φανερά ενοχλημένος από τους κυβερνητικούς χειρισμούς πρόσθεσε: «πρόκειται για προσβολή της αλήθειας και μία εξευτελιστική κατάσταση για τη Βουλή και τη Δικαιοσύνη».

Ο ίδιος στη συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, προϊδέασε για την πρόθεσή του να κινηθεί νομικά, σημειώνοντας ότι οι μάρτυρες πρέπει να κληθούν και να καταθέσουν με ονοματεπώνυμο ώστε να μπορεί οποιοσδήποτε θίγεται να κινηθεί εναντίον τους για συκοφαντική δυσφήμιση ή ψευδορκία.

«Η αναφορά στο δικό μου όνομα είναι περιθωριακή και αστεία, τελείως παρεμπίπτουσα. Φανταστείτε εκείνους που έχουν προσβληθεί βάναυσα. Εναντίον ποίου θα κινηθούμε εάν θέλουμε;», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ερωτηθείς τι θα πράξει σε περίπτωση που η Βουλή δεν άρει τη μυστικότητα των 3 μαρτύρων, άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα όπως να στραφεί εναντίον του Δημοσίου ή να κάνει χρήση των διεθνών μέσων δικαστικής προστασίας.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά
TAGS: Novartis