ΚΑΙΡΟΣ

Καταγγελία Λοβέρδου για δίωξη «όνειδος» αξιωματικού του ΠΝ από τον Καμμένο

Πολιτική δίωξη και εκδικητική απόσπαση εν μία νυκτί ανώτερου αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και μετατροπή του Υπουργείου Αμύνης σε Big Brother των προφίλ του προσωπικού του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταγγέλλει ο Ανδρέας Λοβέρδος, καλώντας τον Πάνο Καμμένο να παράσχει εξηγήσεις.

Συγκεκριμένα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, καταγγέλλει τη διενέργεια ΕΔΕ (28/11/2017) κατά ανώτερου αξιωματικού του ΠΝ και τη διαταγή άμεσης απόσπασής του σε μία εργάσιμη ημέρα, εξαιτίας ειρωνικών σχολίων που είχε αναρτήσει στην προσωπική σελίδα του στο Facebook στηλιτεύοντας την προωθούμενη συμφωνία πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία και τους χειρισμούς της κυβέρνησης στις φονικές πλημμύρες της Δυτικής Αττικής.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει την υπόθεση «όνειδος για το Πολεμικό Ναυτικό», αποδίδοντας το θέμα σε «ενόχληση της κυβέρνησης» και καλεί τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο να απαντήσει εάν υπάρχει εντολή για μηχανισμό παρακολούθησης των προσωπικών σελίδων των στρατιωτικών σε κοινωνικά δίκτυα, με ποια διαδικασία διατάχθηκε η ΕΔΕ, ενώ εξαπολύει πυρά περί παραβίασης του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης.

Αίσθηση προκαλούν οι υπαινιγμοί του κ. Λοβέρδου με το ερώτημα εάν στη διαταγή για ΕΔΕ συνέβαλε το γεγονός ότι ο εν λόγω στρατιωτικός έχει υπηρετήσει κατά το παρελθόν στο στρατιωτικό γραφείο της Φώφης Γεννηματά όταν ήταν αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας, καθώς και αν αληθεύει ότι το πρόσωπο αυτό είναι ανιψιός του Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ. «Μήπως ο Υπουργός ρίχνει “προειδοποιητική βολή” δι’ αντιπροσώπου στο Ναύαρχο για να μην προβεί σε αποκαλύψεις για το θέμα της “συμφωνίας” με τους Σαουδάραβες;», διερωτάται ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Παράλληλα, καυτηριάζει την απόσπαση του εν λόγω στρατιωτικού εν μία νυκτί από νευραλγικό πόστο στο οποίο είχε τοποθετηθεί λόγω εξειδικευμένων γνώσεων σε υπηρεσία όπου η θέση που καταλαμβάνει παρέμενε «χήρα» επί 16 μήνες.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:


Πηγή: Nαντίν Χαρδαλιά