Καστανίδης: Προσκαλώ όλα τα κόμματα να δεχθούν ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ

«Απευθύνω πρόσκληση στο σύνολο των πολιτικών κομμάτων και στον Πρόεδρο της Βουλής να αποδεχθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις το αίτημα του Προέδρου της ΑΔΑΕ να ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας» δηλώνει ο Χάρης Καστανίδης 

Κάλεσμα σε όλα τα κόμματα και τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα να αποδεχθούν το αίτημα του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου για ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής απηύθυνε το μέλος της επιτροπής, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης. 

Με επιστολή του ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ υπέβαλε αίτημα προς την Επιτροπή να συγκληθεί προκειμένου να λογοδοτήσει για τα πεπραγμένα της ΑΔΑΕ. 

«Απευθύνω πρόσκληση στο σύνολο των πολιτικών κομμάτων και στον Πρόεδρο της Βουλής να αποδεχθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις το αίτημα του Προέδρου της ΑΔΑΕ να ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας» δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Καστανίδης. 

Η δήλωση του Χάρη Καστανίδη

«Ο Πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών  κ. Ράμμος εκτελώντας άψογα τα καθήκοντά του και σεβόμενος την Βουλή των Ελλήνων στην οποία λογοδοτούν όλες οι Ανεξάρτητες Αρχές, ζήτησε να ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για θέματα σοβαρού δημόσιου συμφέροντος. Περιέργως και με λύπη μου διαπίστωσα ότι για άλλη μια φορά η πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αρνήθηκε την προσέλευση του. Απευθύνω πρόσκληση στο σύνολο των πολιτικών κομμάτων και στον Πρόεδρο της Βουλής να αποδεχθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις το αίτημα του Προέδρου της ΑΔΑΕ να ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας γιατί αυτό θα διευκολύνει την αποτύπωση της αλήθειας στην πολύκροτη υπόθεση των υποκλοπών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε επικοινωνία του με τον κ. Τασούλα, και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη η Βουλή να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση σχολίασε ότι «οποιαδήποτε προσπάθεια κωλυσιεργίας από την κυβερνητική πλειοψηφία δεν έχει πλέον κανένα νόημα».

«Δεν υπάρχουν αυτόκλητοι καλεσμένοι. Η επιτροπή καλεί, δεν αυτοπροτάσσεται κάποιος. Δεν είναι παραξενιά ή πείσμα, υπάρχει θεσμική διαδικασία» σημείωσε πάντως ο πρόεδρος της Βουλής, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου.
 

Πηγή: skai.gr