ΚΑΙΡΟΣ

Καραμανλής: Πολεμούμε και δεν κρύβουμε τα προβλήματα

Το θέμα της διαφθοράς κυριάρχησε κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε για ακόμα μία φορά τη μηδενική ανοχή της κυβέρνησης απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς, ενώ στέλνοντας σαφές μήνυμα σε κυβέρνηση και κόμμα τόνισε χαρακτηριστικά: «η κυβέρνηση είναι σε μετωπική σύγκρουση με κάθε νοσηρό φαινόμενο και όπου εντοπίζονται τέτοιου είδους συμπεριφορές θα είναι σκληρή και αμείλικτη». Ακόμα, μιλώντας σε πρώτο προσωπικό πρόσωπο επανέλαβε ότι εκπτώσεις δε γίνονται για κανέναν ό,τι κόμμα και εάν ψηφίζει, καθώς οι εποχές συγκάλυψης και ατιμωρησίας έχουν περάσει προ πολλού. «Η πολιτική ηγεσία θα πρέπει πρωτίστως να δίνει το καλό παράδειγμα. Δε θα πρέπει να τρέφει κανένας αυταπάτες», πρόσθεσε.
Επίσης, ο κ. Καραμανλής υπεραμύνθηκε των μεταρρυθμίσεων και αλλαγών που έχει δρομολογήσει η Κυβέρνηση. Ειδικότερα για την Παιδεία είπε πως οι αλλαγές αυτές είναι επιτακτική ανάγκη και είναι ακατανόητη η άρνηση στο διάλογο, καλώντας τους εμπλεκόμενους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Για την οικονομία δήλωσε με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι ο ίδιος δε θα υπονομεύσει το αύριο του πολίτη και της χώρας.
Τέλος για τις δημοτικές εκλογές κάλεσε τα στελέχη να αποφύγουν την πόλωση την ύβρη και την αντιπαράθεση επαναλαμβάνοντας ότι η ΝΔ αποτελεί τον κύριο κορμό του σύγχρονου κοινωνικού κέντρου.
Νέες υποθέσεις
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, σε συζήτηση με δημοσιογράφους άφησε να εννοηθεί ότι ενδεχομένως να υπάρξουν και άλλες περιπτώσεις διαφθοράς, οι οποίες - όπως είπε χαρακτηριστικά - «θα είναι έως και ευπρόσδεκτες για την κυβέρνηση, καθώς η αντιμετώπισή τους θα πείσει για την απόφαση της κυβέρνησης να πατάξει ανάλογα φαινόμενα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στη «μαύρη λίστα» του Μεγάρου Μαξίμου βρίσκεται ένας γενικός γραμματέας υπουργείου, για τον οποίο υπάρχει πληθώρα καταγγελιών, αλλά προς το παρόν όχι στοιχειοθετημένο αδίκημα διαφθοράς ή συμμετοχής σε τέτοια φαινόμενα, ένας γενικός γραμματέας περιφέρειας από τη νησιωτική Ελλάδα, αλλά και ένας διοικητής νευραλγικής υπηρεσίας του υπουργείου Oικονομικών.
Πηγή: skai.gr