Καμμένος: Η Κουντουρά έχει πληρώσει δημοσκόπους με κονδύλια του υπουργείου

Στην καταγγελία πως η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Κουντουρά έχει χρηματίσει εταιρείες δημοσκοπήσεων με κονδύλια του υπουργείου Τουρισμού ώστε να την εμφανίζουν πρώτη προέβη, μέσω του ΣΚΑΪ, ο Πάνος Καμμένος.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν παρουσίασε αποδείξεις για τις καταγγελίες του.

Προσέθεσε πως η πρώην βουλευτής του έχει δώσει «τριαντάρια και σαραντάρια» σε δημοσκόπους και εκτίμησε πως κατ’ αυτόν τον τρόπο η κ. Κουντουρά θα εμφανίζεται πρώτη σε όλες τις σφυγμομετρήσεις.

Η κ. Κουντουρά παραιτήθηκε από το υπουργείο Τουρισμού στις αρχές Μαΐου, λόγω της υποψηφιότητάς της για την Ευρωβουλή.

Εξελέγη στις εθνικές εκλογές του 2015 με τους ΑΝΕΛ, όμως ήλθε σε ρήξη με το κόμμα λόγω της απόφασής της να στηρίξει την συμφωνία τον Πρεσπών για το Μακεδονικό. Έκτοτε ο κ. Καμμένος της έχει επιτεθεί πολλές φορές προσωπικά.

Ο κ. Καμμένος παραδέχτηκε ότι και ο ίδιος χρημάτισε μία φορά μία εταιρεία δημοσκοπήσεων, με 5.000 ευρώ, ώστε να τονωθεί η θέση του στις προτιμήσεις των πολιτών.

Tην ίδια ώρα σε διάψευση των ισχυρισμών του Πάνου Καμμένου, προχώρησε η Έλενα Κουντουρά
μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα της ΕΡΤ1.

Η τέως Υπουργός Τουρισμού, δήλωσε μάλιστα, προς υποστήριξη των λεγομένων της, πως το Υπουργείο Τουρισμού δεν έχει χρήματα για να δίνει σε εταιρείες δημοσκοπήσεων. Και δεν δαπανά για τίποτα άλλο πέρα από τις πάγιες ανάγκες του. 

Παράλληλα πρόσθεσε πως ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού που είναι ο εθνικός φορέας προβολής και προώθησης έχει έναν πάρα πολύ μικρό προϋπολογισμό με όλες τις συμβάσεις και προβολές προώθησης να βγαίνουν στη Διαύγεια και να εγκρίνονται από το Δ.Σ. 

Χαρακτηριστικά η Κα Κουντουρά τόνισε πως σε όλα αυτά μπαίνουν υπογραφές και τα μεγάλα κονδύλια ελέγχονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
 
Επίσης γνωστοποίησε  ότι η μοναδική έρευνα που έχει γίνει, είναι μία ποιοτική, από τον ΕΟΤ, το 2016, αμέσως μετά την προσφυγική κρίση ώστε να αξιολογηθεί εάν οι τουρίστες ήταν ευχαριστημένοι ή αντιμετώπιζαν προβλήματα.

Η Τέως Υπουργός εξέφρασε πως είναι θλιβερό να προσπαθούν οι πολιτικοί της αντίπαλοι να πλήξουν το πρόσωπό της με τέτοια λάσπη, διαψεύδοντας την εν λόγω καταγγελία και προσθέτοντας πως την έχουν συνηθίσει σε αυτές τις προσβολές και συκοφαντίες.

Παράλληλα, σημείωσε πως ως γυναίκα έχει δεχθεί εκτός των άλλων και ανήθικες σεξιστικές επιθέσεις.

Στην ερώτηση αν πιστεύει ότι οι επιθέσεις του Πάνου Καμμένου αποτελεί προσωπική βεντέτα, ξεκαθάρισε ότι πάντοτε απαντάει πολιτικά, διαφώνησε πολιτικά και διαχώρισε την θέση μου. 

Τέλος, δήλωσε ότι όλα τα αποδεικτικά έγγραφα των όσων λέει, θα τα καταθέσει το απόγευμα στη Βουλή και υπογράμμισε ότι ο κόσμος θα την κρίνει για την πορεία της, το έργο της και την προσφορά της.
Πηγή: skai.gr