Καμμένος 24 χρόνια μετά την κρίση στα Ίμια: Είμαι πεπεισμένος ότι το ελικόπτερο δέχθηκε πυρά (VIDEO)

Intime news

Την άποψη ότι το ελληνικό ελικόπτερο που απονηώθηκε από την φρεγάτα Ναυαρίνο καταρρίφθηκε από πυρά εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος και κατηγόρησε την τότε πολιτική ηγεσία ότι εξαφάνισε τα στοιχεία. 

Όπως εξήγησε ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξη στον ΑΝΤ1 έψαξε να μάθει τι είχε συμβεί στις 31 Ιανουαρίου 1996, την ημέρα της πτώσης του ελικοπτέρου.  «Είμαι πεπεισμένος πως το ελικόπτερο στα Ίμια δέχθηκε πυρά. Έψαξα να βρω τι έγινε εκείνη τη νύχτα αλλά η τότε πολιτική ηγεσία είχε εξαφανίσει τα στοιχεία. Το ελικόπτερο βρίσκεται σε ένα τολ. Μόνο οι συνομιλίες έχουν αποχαρακτηριστεί. Άκουσα τις συνομιλίες του ελικοπτέρου των ηρώων μας εκείνο το βράδυ και σας πληροφορώ πως τους είχε προταθεί να προσνηωθούν σε τουρκικό σκάφος και εκείνοι αρνήθηκαν και προτίμησαν να πέσουν» τόνισε ο Πάνος Καμμένος. 

Παράλληλα ο Πάνος Καμμένος αποκάλυψες ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης το 2015 ήταν έτοιμος να υπογράψει την πρόταση Σόιμπλε για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και είχε συμφωνήσει με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών η Ελλάδα να λάβει 80 δισ. ευρώ. «Η συμφωνία που υπογράψαμε το καλοκαίρι του '15, ήταν μία συμφωνία έπειτα από 5 μήνες σκληρής διαπραγμάτευσης και ένα σκληρό πόκερ έχοντας δύο επιλογές», σημείωσε ο Πάνος Καμμένος. 

Και συνέχισε: «Ή να ακολουθήσουμε τη λύση Βαρουφάκη-Σόιμπλε, δηλαδή την έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ, 80 δισεκατομμύρια μετρητά και 1,5 εκατ. ανθρώπινες ψυχές σε μία ανοικτή φυλακή που ήταν η Ελλάδα».

«Ο Βαρουφάκης έλεγε στα Όσκαρ και στις ταινίες ότι ήθελε και αγωνιζόταν για να μείνουμε στην Ευρώπη. Στην πραγματικότητα τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Δεν ξέρω τι είπε σε σας και τι γράφει στις ταινίες. Το βράδυ εκείνο που ο Αλέξης Τσίπρας με πήρε τηλέφωνο και πήγα στις Βρυξέλλες, ο Βαρουφάκης μας είπε το πρωί ότι θα υπογράψει την άλλη μέρα στο Eurogroup τη λύση Σόιμπλε, ήταν η ημέρα που ο Τσίπρας ήρθε σε επαφή με τον Πρόεδρο Ομπάμα και διά του Ολάντ ήρθαν οι Γάλλοι να προτείνουν τη σωτηρία της χώρας», υπογράμμισε ο Πάνος Καμμένος. 

«Ο Βαρουφάκης είχε συμφωνήσει με τον Σόιμπλε να πάρουμε 80 δις και να φύγουμε. Στην πρωινή συνεδρίαση που κάναμε, όταν πήγα στις Βρυξέλλες την προηγούμενη του Eurogroup η δημόσια πρόταση του ήταν να συμφωνήσουμε γιατί δεν έχουμε άλλη λύση», είπε ο Πάνος Καμμένος.