Κ. Μητσοτάκης: Μοναδική μου ελπίδα πλέον να «πέσει» ο κ. Παπανδρέου

Κ. Μητσοτάκης: Μοναδική μου ελπίδα πλέον να «πέσει» ο κ. Παπανδρέου
«Πράξη ακραίας ανευθυνότητας και παραλογισμού που αντί να διευκολύνει, περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα» χαρακτήρισε ο Κ. Μητσοτάκης την απόφαση του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα. «Είμαι έκπληκτος και αγανακτισμένος... πρόκειται για βαρύ λάθος που θα πληρωθεί... μόνη μου ελπίδα πλέον είναι να πέσει γρήγορα ο κ. Παπανδρέου», σχολίασε ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στους Νέους Φακέλους.

«Το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδα πλέον δεν είναι οικονομικό αλλά πολιτικό» ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός και εκτίμησε ότι εάν οδηγηθούμε σε φάση εμφυλίου, τότε θα χρειαστεί μισός αιώνας μέχρι να ξαναπάρει το μπροστά το κράτος.

«Δεν μπορεί να αλληλοβριζόμεθα όλοι εναντίον όλων. Πόλεμος όλων εναντίον όλων... Είναι μια τρελή χώρα. Πουθενά δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε», είπε και επεσήμανε την ανάγκη να κόμματα να προχωρήσουν σε μία εθνική συμφωνία. «Η κυβέρνηση ήταν αδέξια και απέτυχε στο έργο της. Η κυβέρνηση Παπανδρέου έκλεισε τον κύκλο της. Είναι ανάγκη να υπάρξει πολιτική αλλαγή», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοάκης σημείωσε ακόμα ότι τώρα υπάρχουν περιθώρια να σχηματιστεί μια κυβέρνηση επειγούσης ανάγκης και σημείωσε ότι εκλογές δεν μπορούν να γίνουν μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία για τις αποφάσεις που πάρθηκαν.

Αναφερόμενος στα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη έκανε λόγο «για εθνική ντροπή και
κατάλυση του κράτους» και επεσήμανε ότι το πρόβλημα έπρεπε να είχε προβλεφθεί από την αστυνομία.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τις συνεχιζόμενες απεργίες στα δικαστήρια, παρά την αντίθετη απόφαση του Αρείου Πάγου, «πρόσθετο φαινόμενο διάλυσης και πρόσθετο φαινόμενο ανησυχίας».

Διαβάστε περισσότερα στο site των Νέων Φακέλων ΕΔΩ.
Πηγή: skai.gr