Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - Στέλιου Πέτσα για το «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει»

«Για όνομα του Θεού!», τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών απαντώντας πως αναφερόταν ιστορικά στην προσαρμοστικότητα του ανθρώπου και σε καμία περίπτωση στις δαπάνες θέρμανσης του χειμώνα. ​

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, με αφορμή δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα πως «όποιος αρνείται να προσαρμοστεί, δυστυχώς πεθαίνει», κατά τη διάρκεια συζήτησης στον ΑΝΤ1 για το ζήτημα της θέρμανσης το χειμώνα.

Ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε πως ο κ. Πέτσας «ανακοίνωσε το κυβερνητικό δόγμα για τον επικείμενο δύσκολο χειμώνα» και πως «θα είναι αυτός που μαζί με τον κ. Μητσοτάκη θα μας θυμίζει το σύγχρονο ‘’ας φάνε παντεσπάνι’’».

«Η δήλωση του κυρίου Πέτσα είναι σοκαριστική. Προσβάλλει 700.000 νοικοκυριά που επέλεξαν το φυσικό αέριο και καλούνται σήμερα να ξαναπληρώσουν νέες εγκαταστάσεις για να μπορέσουν να ζεσταθούν. Προσβάλλει όλη την ελληνική κοινωνία που εδώ και μήνες παρακολουθεί μια αδιάφορη και κυνική κυβέρνηση να πορεύεται με το δόγμα της ατομικής ευθύνης και της προκλητικής στήριξης των λίγων και ισχυρών», τονίζει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Για όνομα του Θεού», απαντά ο Στέλιος Πέτσας

Για αποσπασματική προβολή της φράσης του που «διαστρεβλώνει την αλήθεια», κάνει λόγο ο Στέλιος Πέτσας σημειώνοντας ακόμη ότι η συγκεκριμένη «ήταν μια ατυχής στιγμή καθώς έδωσε πράγματι τη δυνατότητα διαστρέβλωσης και μικροπολιτικής εκμετάλλευσης».

Τονίζει πως αναφερόταν ιστορικά στην προσαρμοστικότητα του ανθρώπου και σε καμία περίπτωση στις δαπάνες θέρμανσης του χειμώνα. «Για όνομα του Θεού!», τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Ηλιόπουλου

Ο κ. Πέτσας σήμερα το πρωί ανακοίνωσε το κυβερνητικό δόγμα για τον επικείμενο δύσκολο χειμώνα: «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει».

Η δήλωση αυτή απευθύνεται σε πολίτες που έχουν ήδη χάσει ή περιορίσει το στοιχειώδες δικαίωμα στη θέρμανση εξαιτίας της επιλογής της ΝΔ να επιδοτήσει τους κερδοσκόπους και να αφήσει ανεξέλεγκτη την ακρίβεια.

Η δήλωση του κυρίου Πέτσα είναι σοκαριστική. Προσβάλλει 700.000 νοικοκυριά που επέλεξαν το φυσικό αέριο και καλούνται σήμερα να ξαναπληρώσουν νέες εγκαταστάσεις για να μπορέσουν να ζεσταθούν. Προσβάλλει όλη την ελληνική κοινωνία που εδώ και μήνες παρακολουθεί μια αδιάφορη και κυνική κυβέρνηση να πορεύεται με το δόγμα της ατομικής ευθύνης και της προκλητικής στήριξης των λίγων και ισχυρών.

Νομίζαμε ότι ο κ. Πέτσας θα έμενε στην ιστορία με τη δυσώνυμη λίστα του. Τελικά θα είναι αυτός που μαζί με τον κ. Μητσοτάκη θα μας θυμίζει το σύγχρονο «ας φάνε παντεσπάνι». Ας μην έχουν καμία αμφιβολία. Οι μέρες της πολιτικής τους αλαζονείας είναι μετρημένες.

Ολόκληρη η απάντηση του Στέλιου Πέτσα

«Παρά το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να απομονώσει μια φράση μιας συνέντευξης προκειμένου να δημιουργήσει σκόπιμα εντυπώσεις, η συγκεκριμένη ήταν μια ατυχής στιγμή καθώς έδωσε πράγματι τη δυνατότητα διαστρέβλωσης και μικροπολιτικής εκμετάλλευσης.

Σε κάθε περίπτωση, η αποσπασματική προβολή της φράσης μου διαστρεβλώνει την αλήθεια. Είναι προφανές ότι αναφερόμουν στην προσαρμοστικότητα του ανθρώπου ιστορικά, ενώ στο σήμερα, στην προσαρμοστικότητα όλων μας για να αντιμετωπίσουμε τεράστιες προκλήσεις όπως η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση.

Επομένως σε καμία περίπτωση η φράση αυτή δεν αφορούσε τις δαπάνες θέρμανσης για τον φετινό χειμώνα. Για όνομα του Θεού!»

Πηγή: skai.gr