Ηλιόπουλος για υποκλοπές: Οι γελοίες δικαιολογίες Μητσοτάκη και συνεργατών είναι για κλάματα

«Οι γελοίες δικαιολογίες του κ. Μητσοτάκη και των συνεργατών του θα ήταν για γέλια, εάν δεν ήταν πραγματικά για κλάματα. Έχουν φθάσει στο απώτατο σημείο αυτοεξευτελισμού» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για την υπόθεση της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη εξαπολύει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Στην αρχή διέρρεαν ότι παρακολουθούσαν πολιτικό αρχηγό για σχέσεις του με την Κίνα. Μετά, ότι το ζήτησαν οι υπηρεσίες της Αρμενίας και της Ουκρανίας, για να διαψευστούν κατηγορηματικά και να το μαζέψουν άρον άρον. 

Και τώρα ο εκπρόσωπος του κ. Μητσοτάκη μας ενημέρωσε ότι υπάρχει σχέδιο πολιτικής ανωμαλίας και απειλής του πολιτεύματος, την ίδια ώρα που κυβερνητικές πηγές διαρρέουν επίσημα στο σημερινό ρεπορτάζ των Financial Times πως πίσω από όλα βρίσκεται η Ρωσία».

Και συνεχίζει ο κ. Ηλιόπουλος: «Οι γελοίες δικαιολογίες του κ. Μητσοτάκη και των συνεργατών του θα ήταν για γέλια, εάν δεν ήταν πραγματικά για κλάματα. Έχουν φθάσει στο απώτατο σημείο αυτοεξευτελισμού, διακινδυνεύοντας την εθνική διπλωματία, μόνο και μόνο για να καλύψουν τις ευθύνες τους πίσω από δήθεν 'εθνικούς λόγους'».

«Απειλή για το κράτος δικαίου και τη λειτουργία της Δημοκρατίας είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και το παρακράτος που έχει στήσει για να παρακολουθεί βουλευτές, ευρωβουλευτές και δημοσιογράφους. Το ερώτημα που θα απαντήσει αύριο είναι απλό: Ποιους και γιατί; Η απαλλαγή από το καθεστώς Μητσοτάκη αποτελεί σήμερα δημοκρατικό και πατριωτικό καθήκον» καταλήγει ο κ. Ηλιόπουλος.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Ηλιόπουλος δήλωσε: «Η ευθύνη για τις υποκλοπές έχει ονοματεπώνυμο, Κυριάκος Μητσοτάκης. Εδώ που έχουμε φτάσει μόνη λύση είναι οι εκλογές».

Ερωτηθείς για τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή και την αποστροφή του νέου διοικητή της ΕΥΠ ότι «κανένας δεν εξαιρείται από τις παρακολουθήσεις», ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε ότι «η χθεσινή συζήτηση έρχεται μετά την προχθεσινή αδυναμία του κ. Οικονόμου να διαψεύσει το ρεπορτάζ της Καθημερινής ότι παρακολουθούνται επτά πολιτικά πρόσωπα».

Πρόσθεσε ότι «ο κ. Οικονόμου είπε ότι η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης δεν γνωρίζουν κάτι, στην πραγματικότητα λοιπόν αυτό που λένε είναι ότι υπάρχουν δύο αποδιοπομπαίοι τράγοι, ο ανιψιός του πρωθυπουργού, ο κ. Δημητριάδης και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ και ό,τι άλλο προκύψει θα το ρίξουμε πάνω τους».

Πηγή: skai.gr