Η Λοΐζου έπαιρνε επί 5,5 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μάνας της – Τι χρωστά

Μείζον θέμα ηθικής τάξης έχει προκύψει με την υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνη Λοΐζου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» η κ. Λοΐζου εισέπραττε επί 5,5 χρόνια παρανόμως την σύνταξη της νεκρής μητέρας της, καθώς δεν δήλωσε τον θάνατό της όταν απεβίωσε το 2007, ενώ στην δίκη επικαλέστηκε ψυχολογικό επεισόδιο για να δικαιολογήσει την συμπεριφορά της.

Στις αρχές του 2017 η κ. Λοΐζου καταδικάστηκε από το Εφετείο Αθηνών σε διετή φυλάκιση με τριετή αναστολή για παράνομο περιουσιακό όφελος, διότι εισέπραξε παρανόμως 52.000 ευρώ. Η κ. Λοΐζου δεν έχει αποπληρώσει τα χρέη της, τα οποία με τις προσαυξήσεις ανέρχονται πλέον σε 94.000 ευρώ.

Στην δίκη η υποψήφια ευρωβουλευτής ισχυρίστηκε πως είχε μπερδευτεί, καθώς στον ίδιο τραπεζικό λογαριασμό κατατίθενται έσοδα από τα πνευματικά δικαιώματα επί του μουσικού έργου του πατέρα της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η κ. Λοΐζου υποστήριξε επίσης πως η θλίψη που της προκάλεσε ο θάνατος της μητέρας της θόλωσε την κρίση της. Ως μάρτυρες υπεράσπισης εμφανίστηκαν η τραγουδίστρια Χάρις Αλεξίου και ο ψυχίατρος Σπύρο Σούρλα, οι οποίοι δήλωσαν ότι η κατηγορούμενη είχε υποστεί βαρύ ψυχολογικό επεισόδιο.

Η έδρα ωστόσο δεν δέχτηκε τα επιχειρήματά τους.

Τον Μάιο η κ. Λοΐζου θα δικαστεί εκ νέου για φορολογικά αδικήματα, λόγω χρεών κατ’ εξακολούθηση προς το Δημόσιο.
Πηγή: skai.gr