Η καταδίκη του Δημοκρατικού τόξου και οι παραφωνίες Βελόπουλου , Ψωμιάδη

Μπορεί σύσσωμο το δημοκρατικό τόξο να καταδικάζει απερίφραστα την χθεσινή επίθεση κατά του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη αλλά υπάρχουν και παραφωνίες που κάνουν λόγο ακόμη και για ηθική αυτουργία από την πλευρά του θύματος.

Συγκεκριμένα ο πρώην Νομάρχης Θεσσαλονίκης βρέθηκε εχθές στο σημείο της επίθεσης και μεταξύ άλλων δήλωσε χρησιμοποιώντας την φρασεολογία του πλήθους που αποδοκίμαζε τον Γιάννη Μπουτάρη: «Ήρθε εδώ αυτός που ξεπούλησε την Μακεδονία. Αυτή η χολέρα».

Μία ημέρα μετά και παρά την άγρια επίθεση που δέχθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης ο Παναγιώτης Ψωμιάδης επιμένει στους χαρακτηρισμούς του «ποιο είναι χειρότερο ή προκλητικό αυτά που είπε ο συγκεκριμένο τύπος ή αυτά που είπα εγώ; Βεβήλωσα την ιστορία, τις αξίες και τις αρχές της γενιάς μας;» δήλωσε.

Από την πλευρά του ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κυριάκος Βελόπουλος έριξε την ευθύνη της βίας στο ίδιο το θύμα της επίθεσης χαρακτηρίζοντας ηθικό αυτουργό τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης.
Χαρακτηριστικά ο κ. Βελόπουλος δήλωσε: «Πρέπει να σταματήσει η αστική ευγένεια με αστείους, επικίνδυνους πολιτικούς. Ο κ. Μπουτάρης εχθές είναι ο ηθικός αυτουργός των όσων έγιναν».
Πηγή: skai.gr