ΚΑΙΡΟΣ

Η επόμενη μέρα της μεγάλης νίκης της ΝΔ

Με χαμόγελα και διαρκείς συσκέψεις υποδέχθηκαν στην ΝΔ το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ ήδη το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη ετοιμάζει τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα. 

Όπως τόνιζε στέλεχος και στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ «έχει παρά πολύ δουλειά». Οι συσκέψεις του στενού επιτελείου του προέδρου της ΝΔ στην Πειραιώς ξεκίνησαν από τις 09:00 το πρωί. 

Στις 11:00 το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης  συναντήθηκε με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Σε εξέλιξη βρίσκεται η σύσκεψη των τομεαρχών του κόμματος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έγινε θερμά δεκτός με χειροκροτήματα από στελέχη της ΝΔ. Η συνεδρίαση είναι κλειστή και όχι μία από τις συνηθισμένες συνεδριάσεις με μία δημόσια τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μπροστά στους δημοσιογράφους και τις κάμερες. Στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη έλεγε χθες στον ΣΚΑΪ ότι είναι συνεδρίαση για δουλειά. 

Στη ΝΔ ήδη σχεδιάζουν τις περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη εντός αυτής της εβδομάδας. Την Τρίτη ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να βρεθεί στις Βρυξέλλες για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Τις επόμενες ημέρες θα πάει σε διαφορετικές περιοχές της χώρας, πιθανότατα Ανατολική Μακεδονία και Θράκη που είναι μια από τις περιφέρειες που θα παιχτεί στο δεύτερο γύρο.  

Είναι φανερό ότι η αντιπολιτευτική μας τακτική καρποφόρησε. Ο ΣΥΡΙΖΑ μετρήθηκε, ζυγίστηκε και βρέθηκε ελλιποβαρής, είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης. 

Και πρόσθεσε: Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Τώρα τα μάτια της κοινωνίας στρέφονται σε εμάς και περιμένει ο κόσμος να του πούμε τι θα κάνουμε. Είναι δική μας ευθύνη να μιλήσουμε ενωτικά. Και ο Μητσοτάκης και εγώ και ο Άδωνις προερχόμαστε από τον λαό. 

Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Αυτό που ενδιαφέρει τους Έλληνες δεν είναι πια ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά νε εμπιστευθούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Για πρώτη φορά η ΝΔ έχει παρουσιάσει πλήρες πρόγραμμα για όλα τα θέματα. Θέλουμε να μας εμπιστευθούν οι ‘Ελληνες για να κάνουμε τη ζωή τους καλύτερη, τόνισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης. 

Η τακτική στις εθνικές εκλογές

Στη ΝΔ, τις προηγούμενες ημέρες υπήρχαν κάποια στελέχη που περίμεναν αυτή τη διαφορά στις ευρωεκλογές. Ωστόσο, προσπαθούσαν να κρατούν τον πήχυ χαμηλά και δεν έμπαιναν σε καμία περίπτωση σε αριθμούς και ποσοστά διαφοράς. Παράλληλα βέβαια κανείς μπορούσε να διακρίνει μία αισιοδοξία και μία σιγουριά στον πρόεδρο της ΝΔ. 

Οι πρώτες πληροφορίες για το αποτέλεσμα ξεκίνησαν να φτάνουν στα γραφεία της ΝΔ από χθες το μεσημέρι και άρχισαν να δείχνουν ένα εύρος διαφοράς. Τότε ξεκίνησαν και οι πρώτες σκέψεις ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να σταθεί και ο Αλέξης Τσίπρας θα συρθεί σε εκλογές. Αυτός ήταν και ο λόγος που η χθεσινή δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν προσεκτικά διατυπωμένη. 
Το επόμενο διάστημα σε αυτή την δεύτερη προεκλογική περίοδο αναμένεται η ίδια τακτική που ακολούθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το προηγούμενο διάστημα, δηλαδή ο δημόσιος λόγος του να έχει επίκεντρο την ενότητα των Ελλήνων και προγραμματικές θέσεις. 

Πηγή: skai.gr