Η ενόχληση Ερντογάν και η δήθεν συνάντηση με Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη

Απειλές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, μία ημέρα μετά το έντονο διάβημα της Αθήνας για την παρενόχληση ερευνητικού σκάφους ανατολικά της Κρήτης από τουρκικά πολεμικά πλοία.

Ο Τούρκος πρόεδρος, επιτέθηκε στους ευρωπαίους ηγέτες που έστειλαν αυστηρά μηνύματα από τη σύνοδο των Αθηνών της EUMED9, ξεκινώντας το ταξίδι του για τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ.

«Στη συνάντηση των 9 χωρών, έγιναν ανεπιθύμητες δηλώσεις. Βέβαια το υπουργείο Εξωτερικών μας απάντησε. Θα δούμε πόσο ειλικρινείς είναι σε αυτά που είπαν και πόσο θα αντισταθούν. Η Τουρκία δεν είναι πορτιέρης κανενός. Πρέπει να δούμε από τους απέναντί μας έντιμα βήματα. Αν δεν τα δούμε, θα πάρουμε την απαραίτητη απόφαση και θα κάνουμε τα ανάλογα βήματα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Μυστήριο αποτελεί και δήλωση Ερντογάν, ότι έχει συνάντηση στη Νέα Υόρκη με τον Έλληνα πρωθυπουργό, καθώς δεν έχει γίνει καμία σχετική συζήτηση με την ελληνική πλευρά.

«Εμείς θα πραγματοποιήσουμε το αίτημα του Μητσοτάκη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκεί θα έχω συνάντηση μαζί του», τόνισε ο Ερντογάν.

Η ελληνική πλευρά σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, εξηγεί ότι δεν έχει υποβληθεί κανένα αίτημα για συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, ούτε το Μαξίμου έχει δεχθεί τέτοιο αίτημα από την τουρκική πλευρά.

Επιπλέον τα προγράμματα των δύο ηγετών δεν συμπίπτουν ούτε για μία ώρα κατά την παραμονή τους στη Νέα Υόρκη.

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης, μεταδίδει πως δεν προκύπτει ούτε από την τουρκική πλευρά συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν και τα προγράμματά τους δεν συμπίπτουν.

Σχετικά με τις εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, εξήγησε ότι μετά τη διακήρυξη των EUMED9 στην Άγκυρα υπάρχει νευρικότητα και κινητικότητα. σε κάθε περίπτωση η Τουρκία αυτή τη στιγμή δεν επιθυμεί να εμφανιστεί ως η χώρα που δημιουργεί προβλήματα και επικεντρώνει στη διπλωματία.

Πηγή: skai.gr