Οικονόμου: Παρατείνονται προθεσμίες για γονικές παροχές, ρυθμίσεις χρέων, επίδομα θέρμανσης

«Πυροτέχνημα» και «μία μομφή χωρίς μορφή» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Οικονόμου εκτίμησε ότι με αυτή την κίνηση η αξιωματική αντιπολίτευση επιχείρησε να αμυνθεί για τα χαμηλά της ποσοστά.

«Οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν αφενός την ανυπαρξία εναλλακτικής πρότασης από έναν ανερμάτιστο, παρωχημένο και επιδερμικό λόγο και αφετέρου την προσήλωση της κυβέρνησης  στις ανάγκες του σήμερα και προκλήσεις του αύριο», σημείωσε.

Αναφέρθηκε στην επιλογή της JP Morgan να αγοράσει το 49% της διαδικτυακής τράπεζας Viva Wallet λέγοντας ότι μεγάλοι κολοσσοί συνεχίζουν να επιλέγουν τη χώρα μας η οποία καθίσταται κέντρο για όλη την περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου.

Η απάντηση στις αιχμές του Ευάγγελου Βενιζέλου

Για τις αιχμές του Ευάγγελου Βενιζέλου εναντίον του πρωθυπουργού καθώς δεν ανέφερε και το δικό του όνομα στην παρέμβασή του για την υπόθεσή Novartis, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε ως πρόεδρος της ΝΔ για τα στελέχη της παράταξης που στοχοποιήθηκαν από τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Τσίπρα.

«Προφανώς το ίδιο ισχύει για όλους τους ανθρώπους των οποίων η υπόθεση έχει αρχειοθετηθεί, ωστόσο ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να μιλάει εξ’ ονόματος άλλων κομμάτων. Είναι ζήτημα του κ. Ανδρουλάκη πως θα χειριστεί απέναντι στον κ. Τσιπρα το ζήτημα των στελεχών του δικού του κόμματος», είπε ο κ. Οικονόμου.

Παρατάσεις προθεσμιών

Σειρά παρατάσεων σε καταληκτικές προθεσμίες που αφορούν τους πολίτες λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ειδικότερα:

  • Παρατείνεται η προθεσμία αιτήσεων για το πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021 κατά 15 ημέρες με καταληκτική ημερομηνία την 15η Φεβρουαρίου.
  • Όσοι έχουν υποβάλλει δηλώσεις γονικής παροχής δωρεάς και μεταβίβασης ακινήτων έως 31 Δεκεμβρίου 2021, μπορούν να συντάξουν τα συμβολαιογραφικά έγγραφα έως 31η Μαρτίου 2022 και να προχωρήσουν τη διαδικασία βάση τις αντικειμενικές αξίες του 2021.
  • Παρατείνεται έως 28 Φεβρουαρίου η προθεσμία των ενοποιημένων ΚΑΔ που μπορούν αν υπαχθούν σε ευνοϊκή ρύθμιση χρεών με τμηματική καταβολή 72 δόσεων για χρέη προς τον ΕΦΚΑ και την ΑΑΔΕ.
  • Παρατείνεται για δύο μήνες έως τις 31 Μαρτίου η δυνατότητα ολοκλήρωσης μεταβιβάσεων ακινήτων μέσω βεβαίωσης μηχανικού χωρίς την υποχρέωση σύνταξης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου.
  • Παρατείνεται μέχρι 15 Φεβρουαρίου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης.

Οι υγειονομικοι είναι υποχρεωμένοι να είναι εμβολιασμένοι με τις δύο δόσεις

Σχετικά με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, ο κ. Οικονόμου απέκλεισε το ενδεχόμενο να αρθεί η αναστολή τους. Για τους περίπου 10.000 υγειονομικούς που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου, ανέφερε ότι αυτό που ισχύει μέχρι στιγμής είναι πως είναι υποχρεωμένοι να είναι εμβολιασμένοι με τις δύο δόσεις για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο σύστημα Υγείας. «Προφανώς η ισχυρή σύσταση για εμβολιασμό με αναμνηστική δόση ισχύει για όλους», πρόσθεσε.

Δείτε ολόκληρη την ενημέρωση:

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr