Παρέμβαση από τα «δεξιά» εντός του ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται ενόψει του συνεδρίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως επιβεβαίωσε ο βουλευτής Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Η αλήθεια είναι ότι ετοιμάζεται μια παρέμβαση ενόψει του προσυνεδριακού διαλόγου. Ο ίδιος ο πρόεδρος ξεκίνησε το διάλογο ώστε μετά το συνέδριο του κόμματος ο ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζει τις πλατιές λαϊκές δυνάμεις», τόνισε ο κ. Κόκκαλης.

Δεν επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της Έλενας Κουντουρά στο εγχείρημα, αλλά είπε πως μπορεί να μετέχει η κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

«Όχι, δεν θα είναι η κ. Κουντουρά. Δεν θέλω να μπω σε ονόματα», σημείωσε.

Ο προερχόμενος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρίνισε ότι όλες οι κινήσεις αυτές, είναι σε γνώση του Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν γίνεται κάτι κρυφό, δεν γίνεται μια “φράξια” ούτε θα πηγαίνουμε απέναντι από κάποιους άλλους», είπε ο κ. Κόκκαλης.

Ο Βασίλης Κόκκαλης, δεν δέχθηκε τον όρο «δεξιός» και περιέγραψε την εν λόγω πρωτοβουλία ως «κίνηση πολιτών» που κινούνται στο χώρο «του προοδευτικού δημοκρατικού κέντρου με σκοπό ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει πιο εκσυγχρονιστικό κόμμα πιο δημοκρατικό πιο μεγάλο». Ερωτηθείς εάν θα πρόκειται για μια «τάση»  στο ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «πείτε το κι έτσι».

«Θα κατατεθεί (στο συνέδριο) κείμενο θέσεων και αρχών στο πλαίσιο της διεύρυνσης, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εκφράσει τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Η μεγάλη αυτή κοινωνική πλειοψηφία θα δημιουργηθεί από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Κι όπως καταλαβαίνετε, στο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι βασικός κορμός η αριστερά αλλά θα είναι και δυνάμεις μέχρι και το προοδευτικό, κέντρο», εξήγησε ο κ. Κόκκαλης.

Δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών, ανέφεραν ότι ο Βασίλης Κόκκαλης έχει ξεκινήσει σειρά επαφών με διάφορα «απογοητευμένους δεξιούς» για την τη δημιουργία ενός νέου φορέα στο πλαίσιο του σχεδιασμού Τσίπρα για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα δημοσιεύματα αυτά ανέφεραν ότι το «ναι» στον Βασίλη Κόκκαλη έχουν πει η Έλενα Κουντουρά και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη και πως δεν επιθυμεί να εμπλακεί ο επίσης προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, χωρίς πάντως να είναι αντίθετος με το εγχείρημα των συναδέλφων του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, εκτός από πρώην στελέχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, στο εγχείρημα θα συμμετέχουν επίσης άλλα δεξιά στελέχη που έχουν απομακρυνθεί από τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά έχουν ακόμη επαφές και προσβάσεις σε δεξιούς ψηφοφόρους.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις