«Γκάζια» Μητσοτάκη στους υπουργούς - Εκλογές στο τέλος της τετραετίας

της Πηνελόπης Γκάλιου

Σε εγρήγορση και ετοιμότητα κρατά τους υπουργούς του ο πρωθυπουργός, ο οποίος στο τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου έκρουσε το καμπανάκι της αφοσίωσης στο κυβερνητικό έργο, οριοθετώντας εκ νέου τις εκλογές στο τέλος της τεραετίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλοντας πιθανόν να προλάβει μία ενδεχόμενη «κοιλιά» στο έργο υπουργών που αγωνιούν για τη μάχη στις περιφέρειές τους, χαριτολογώντας διεμήνυσε:

«Αν κάποιοι από εσάς πιστεύετε ότι χρειάζεστε περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστείτε προεκλογικά, μην διστάσετε να μου το πείτε. Μπορώ να σας απαλλάξω από τα καθήκοντά σας, ώστε να αφοσιωθείτε αποκλειστικά και μόνο στην προετοιμασία των εκλογών. Το λέω χαριτολογώντας, αλλά για να τονίσω ότι έχουμε μπροστά μας ένα χρόνο, έχουμε να αντιμετωπίσουμε πάρα πολύ μεγάλες δυσκολίες, μεγάλες προκλήσεις».

Και μπορεί  οι κάλπες, όπως πολλές φορές έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να στηθούν κάπου στο τέλος της άνοιξης του 2023, δηλαδή σε ένα χρόνο από τώρα, ωστόσο η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει να «χτίζει» το πολιτικό και κοινωνικό της αποτύπωμα μέχρι την τελευταία στιγμή.

Το σύνθημα «το είπαμε, το κάναμε» πρέπει να διατηρηθεί μέχρι την προεκλογική μάχη, ακριβώς για να επισφραγίσει την συνέπεια λόγων και έργων και να δώσει ένα από τα πιο βασικά επιχειρήματα στα στελέχη της ΝΔ στο δρόμο προς τις κάλπες.

«Έχω πει πολλές φορές ότι θα εξαντλήσουμε την τετραετία. Αυτό σημαίνει ότι ο χρονικός ορίζοντας του κυβερνητικού έργου είναι 12μηνος. Και για αυτό σας έχει ζητηθεί από τη γραμματεία της κυβέρνησης ένας προγραμματισμός κυβερνητικού έργου με αυτό τον ορίζοντα Έχει υποπέσει στην προσοχή μου ότι ίσως κάποιοι να μην πιστεύετε ότι ακριβώς αυτή είναι η πρόθεσή μου» είπε.

Αναλυτικότερα, ο πρωθυπουργός είπε απευθυνόμενος στους υπουργούς του: «Έχω πει πολλές φορές ότι θα εξαντλήσουμε την τετραετία. Αυτό σημαίνει ότι ο χρονικός ορίζοντας του κυβερνητικού έργου είναι 12μηνος. Και για αυτό σας έχει ζητηθεί από τη γραμματεία της κυβέρνησης ένας προγραμματισμός κυβερνητικού έργου με αυτό τον ορίζοντα.

Έχει υποπέσει στην προσοχή μου ότι ίσως κάποιοι να μην πιστεύετε ότι ακριβώς αυτή είναι η πρόθεσή μου».  

Και συνέχισε χαριτολογώντας: «Αν κάποιοι από εσάς πιστεύετε ότι χρειάζεστε περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστείτε προεκλογικά μην διστάσετε να μου το πείτε. Μπορώ να σας απαλλάξω από τα καθήκοντά σας, ώστε να αφοσιωθείτε αποκλειστικά και μόνο στην προετοιμασία των εκλογών.

Το λέω χαριτολογώντας αλλά για να τονίσω ότι έχουμε μπροστά μας ένα χρόνο, έχουμε να αντιμετωπίσουμε πάρα πολύ μεγάλες δυσκολίες, μεγάλες προκλήσεις».

Κουμουνδούρου: Δεν χρειάζεται άγχος για την απόδοση των υπουργών

Τις συστάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους υπουργούς έσπευσαν να σχολιάσουν πηγές της Κουμουνδούρου, κάνοντας λόγο για «γελοίες διαρροές του κ. Μητσοτάκη μήπως και πείσει πως δεν φταίει ο ίδιος, αλλά οι υπουργοί του για τις παταγώδεις αποτυχίες της κυβέρνησής του και τα απελπιστικά αδιέξοδα των πολιτών, δεν πείθουν ούτε τον συμπαθέστατο Πίνατ, που ενίοτε δαγκώνει και κανέναν.

Ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης δεν χρειάζεται να αγχώνεται για την αποδοτικότητά τους. Πολύ σύντομα οι πολίτες θα τους απαλλάξουν όλους μαζί από τα καθήκοντά τους».​

Πηγή: skai.gr