Γιάννης Ρουμπάτης: Ενημέρωσα τον Τσίπρα στην αρχή του 2016 για την παρακολούθηση Πιτσιόρλα

«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε κατέθεσα ότι 'με έκπληξη διαπίστωσα ότι ο Αλέξης Τσίπρας αντί να απομακρύνει τον κ. Πιτσιόρλα τον προήγαγε σε υφυπουργό, γεγονός που με ανάγκασε να σταματήσω την παρακολούθησή του λίγες ημέρες νωρίτερα'» ανέφερε ο κ. Ρουμπάτης

Για διαρροή χαλκευμένων πληροφοριών από άγνωστους κύκλους από την κατάθεσή του στην συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής κάνει λόγο με δήλωσή του ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης.

Στη δήλωσή του αναφέρει ότι για την παρακολούθηση Πιτσιόρλα είχε ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα στην αρχή του 2016, ο οποίος του είπε να προχωρήσει κανονικά «και αν χρειαστεί, να στείλω τα στοιχεία που θα προκύψουν στη Δικαιοσύνη. Τόνισα επίσης ότι ποτέ δεν επανήλθα γιατί είχα ολες τις απαραίτητες οδηγίες για να πράξω τα νόμιμα».

Ολόκληρη η δήλωση Ρουμπάτη 

«Με έκπληξη και θλίψη παρακολουθώ το ρεσιτάλ παραπληροφόρησης στο οποίο επιδίδονται τις τελευταίες ώρες άγνωστοι σε εμένα κύκλοι, οι οποίοι διακινούν χαλκευμένα -δήθεν- αποσπάσματα της σημερινής κατάθεσης μου στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλης.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε κατέθεσα ότι 'με έκπληξη διαπίστωσα ότι ο Αλέξης Τσίπρας αντί να απομακρύνει τον κ. Πιτσιόρλα τον προήγαγε σε υφυπουργό, γεγονός που με ανάγκασε να σταματήσω την παρακολούθησή του λίγες ημέρες νωρίτερα'.

Αυτό που είπα είναι ότι ενημέρωσα τον Αλέξη Τσίπρα στην αρχή του 2016, μου είπε να προχωρήσω κανονικά και αν χρειαστεί, να στείλω τα στοιχεία που θα προκύψουν στη Δικαιοσύνη. Τόνισα επίσης ότι ποτέ δεν επανήλθα γιατί είχα ολες τις απαραίτητες οδηγίες για να πράξω τα νόμιμα. 

Σε αντίθεση με γεγονότα του πρόσφατου παρελθοντος κανενας -ούτε ο τότε Πρωθύπουργος- δεν ενεπλάκη στην ουσία της υποθεσης και πολύ περισσότερο δεν με κατέστησε αποδιοπομπαίο τράγο.

Ουδέποτε επίσης στην κατάθεση μου αναφέρθηκα σε «Συριακά Κεφαλαία» που επιδίωξαν να αγοράσουν νησίδες στο Ιονιο.

Μίλησα για κεφάλαια από εκπεσοντα ηγέτη χώρας του Κόλπου, τα οποία διαχειρίζονταν στην Ελλάδα για λογαριασμό του Λιβανέζοι και Συροι υπήκοοι.

Το 2013 η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος είχε ενημερωσει την ΕΥΠ για μεγάλα ποσά που οι ίδιοι ανθρωποι διακινούσαν για την αγορά μεγαλων εκτάσεων στην Ελλάδα.

Λυπάμαι που το περιεχόμενο μιας κατάθεσης η οποία θα έπρεπε να είναι μυστική, διαρρέεται πλαστογραφημένη στη δημοσιότητα. Όσοι το έπραξαν δεν έχουν ιδέα για το ποσο ευαίσθητα είναι για τη χώρα κάποια γεγονότα».

Πηγή: skai.gr