Κλείσιμο

Για ακροδεξιό παραλήρημα κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον Μπογδάνο

Σφοδρή επίθεση στον βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μπογδάνο, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του από την Κύπρο σε βάρος του ΑΚΕΛ.

Ο κ. Μπογδάνος, σε συνέντευξή του στην κυπριακή ιστοσελίδα reporter, είπε ότι  «συχνά το ΑΚΕΛ συμπεριφέρεται σα να έχει αλλεργία σε κάθε τί το ελληνικό» και πως δεν θα έπρεπε να μιλάει για ελληνικό πατριωτισμό, γιατί η ιστορία του «είναι δυστυχώς διάσπαρτη από στιγμές ντροπής».

Οργισμένη ήταν η απάντηση του αριστερού κυπριακού κόμματος, με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου να χαρακτηρίζει «γραφικό ακροδεξιό» τον βουλευτή της ΝΔ και να τον κατηγορεί για ρατσισμό, ομοφοβία, προσβολές στα Άτομα με Αναπηρία, χαφιεδισμό και αντικομμουνισμό «της εποχής των σπηλαίων».

ΣΥΡΙΖΑ: Να καταδικάσει ο Μητσοτάκης τις ακροδεξιές ύβρεις του βουλευτή του

Ανακοίνωση για την υπόθεση εξέδωσε ο Τομέας Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Ομογενειακών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία αναφέρει ότι «δεν προκαλεί έκπληξη, το ακροδεξιό παραλήρημα του Κ. Μπογδάνου» καθώς «οι αντικομουνιστικές, εθνικιστικές, ανιστόρητες δηλώσεις του, είναι γνωστές στο πανελλήνιο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει θέση και να καταδικάσει άμεσα «ακροδεξιές ύβρεις του βουλευτή του», καθώς όπως τονίζει ο κ. Μπογδάνος, «δεν είναι πια ένας παρουσιαστής ειδήσεων, ούτε ένας απλός σχολιαστής. Είναι βουλευτής της Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι ένας σύγχρονος, φιλελεύθερος πολιτικός».

«Δεν είναι δυνατόν η Ν.Δ., μπροστά σε αυτή την εξαγωγή ακροδεξιού μίσους στην Κύπρο, και μάλιστα σε μια τόσο ευαίσθητη περίοδο, να σιωπά», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: skai.gr