Κλείσιμο

Γεροβασίλη: Ανύπαρκτο το θέμα της COSCO - Η σύμβαση θα κυρωθεί κανονικά

Η επιστολή της COSCO ΕΔΩ

«Ανύπαρκτο θέμα» χαρακτήρισε την εμπλοκή στην κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ η Όλγα Γεροβασίλη, κάνοντας μάλιστα λόγο για απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης του ζητήματος και για «παιχνίδι εντυπώσεων», τη στιγμή που ο ίδιος ο κινεζικός κολοσσός αντέδρασε έντονα στις τροποποιήσεις στη σύμβαση.

«Η σύμβαση με την COCSO θα κυρωθεί κανονικά» διαβεβαίωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, αποδίδοντας την απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης του ζητήματος, στο γεγονός του ταξιδιού του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα.

«Όπως ξεκαθάρισε και ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, ο θόρυβος που έχει ξεσηκωθεί γύρω από το θέμα της κύρωσης της σύμβασης με την COCSO είναι επί ουσιαστικά ανύπαρκτου ζητήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση, σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, προχώρησε, ως όφειλε, στις απαιτούμενες βελτιώσεις, προκειμένου να είναι νομοτεχνικά άρτιες οι διατυπώσεις του κυρωτικού νόμου».

«Οι υπερβολικές
αντιδράσεις καθώς και η απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης του ζητήματος, την παραμονή του ταξιδιού του πρωθυπουργού στην Κίνα, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα παιχνίδι εντυπώσεων. Το θέμα έχει, ήδη, διευκρινιστεί πλήρως και η σύμβαση θα κυρωθεί κανονικά», υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Σημειώνεται ότι oι κυβερνητικοί χειρισμοί στο θέμα της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης.


Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ