ΚΑΙΡΟΣ

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Δούρειος Ιππος για να πάρετε τα χρήματα η επιστολή Βαρουφάκη (το έγγραφο)

Η γερμανική κυβέρνηση αναμένει από την Ελλάδα να δεσμευθεί ρητά στην εφαρμογή των προηγούμενων συμφωνιών για μεταρρυθμίσεις.

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε κείμενο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών

Η αντίδραση της Κυβέρνησης 

Πηγές της ελληνικής Κυβέρνησης ανέφεραν ότι ο χαρακτηρισμός της ελληνικής επιστολής, που πολλοί έχουν αναγνωρίσει ως αμοιβαία επωφελή λύση, ως Δούρειο Ίππο στην Ευρώπη (“Trojan horse”), σε καμία περίπτωση δεν ευνοεί μια πραγματική συζήτηση μεταξύ εταίρων. Κάποιος κακεντρεχής θα μπορούσε να χαρακτηρίσει αυτή τη στάση του γερμανικού ΥΠΟΙΚ ως «Δούρειο Ίππο» όσων δεν θέλουν αμοιβαία επωφελή συμφωνία για την Ευρώπη.

Bloomberg: Η Γερμανία αφήνει ανοικτή την πόρτα για συμφωνία

Η Γερμανία αφήνει ανοικτή την πόρτα σε μία συμφωνία για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, καθώς οι αξιωματούχοι ετοιμάζουν τις διαπραγματευτικές τους θέσεις εν όψει της αυριανής συνόδου του Eurogroup, μεταδίδει από την πλευρά του το πρακτορείο Bloomberg.

Η Γερμανία θεωρεί την πρόταση που υπέβαλε η Ελλάδα στους εταίρους της στην Ευρωζώνη (για εξάμνηνη παράταση της δανειακής συμφωνίας) ως μία βάση για διαπραγματεύσεις και δεν θεωρεί αναγκαστικά ότι υπάρχει ανάγκη να υποβάλει η Ελλάδα ένα νέο σχέδιο (αίτημα), σύμφωνα με αξιωματούχο της γερμανικής κυβέρνησης που ζήτησε να μην κατονομασθεί, αναφέρει το Bloomberg.


Πηγή: skai.gr