Γεωργιάδης: Υπό εξέταση οι χρεώσεις τριών συστημικών τραπεζών

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Υπό τον αυστηρό έλεγχο των αρμόδιων αρχών για τυχόν εναρμονισμένες πρακτικές καταχρηστικών χρεώσεων στις συναλλαγές, βρίσκονται οι τράπεζες, σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Βουλή ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, στο μικροσκόπιο βρίσκονται κυρίως τρεις από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, δηλώνοντας έτοιμος, εφόσον διαπιστωθούν παραβάσεις, να στείλει ο ίδιος καταγγελίες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, για την επιβολή αυστηρών προστίμων.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής,  Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος ζήτησε τη λήψη κυβερνητικών μέτρων για την προστασία των πολιτών, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «εξετάζουμε πολύ προσεκτικά τυχόν εναρμονισμένες πρακτικές ιδίως των 3 από τις 4 συστημικές τράπεζες. Εγώ είμαι έτοιμος να στείλω προσωπικά καταγγελίες. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα επιβάλλει αυστηρά πρόστιμα αν διαπιστωθούν παραβάσεις».

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επισήμανε ότι η κυβέρνηση αναμένει τις αποφάσεις των Τραπεζών μετά τη συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό και αν αυτές δεν είναι λογικές, τότε η κυβέρνηση θα είναι παρούσα έτοιμη να παρέμβει.

«Όχι δε θα κάνουν οι Τράπεζες ότι θέλουν στην Ελλάδα», υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση εξετάζει τα πάντα και θα λάβει αν χρειαστεί πρωτοβουλίες αλλά πάντα εντός του θεσμικού πλαισίου και των ορίων που προβλέπει.

Πηγή: skai.gr