Γεωργιάδης: Σε μια δύσκολη χρονιά λόγω Covid η ΜΟΔ ανταποκρίθηκε με μεγάλη επιτυχία

Την ωρίμανση, ένταξη σε προγράμματα και υλοποίηση 279 έργων σε 99 δήμους, υποστήριξε το 2020 η Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ ΑΕ), παρέχοντας για πρώτη φορά και εξειδικευμένη νομική υποστήριξη στους ΟΤΑ.

Στα πεπραγμένα της ΜΟΔ υπό το νέο Διοικητικό Συμβούλιο με πρόεδρο τον Γιώργο Παπαδημητρίου, ξεχωρίζουν ο χειρισμός του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων κατά τρόπο ώστε να υλοποιηθούν γρήγορα τα προγράμματα υποστήριξης των πληττόμενων από την πανδημική κρίση επιχειρήσεων, η σύσταση Ομάδων Υποστήριξης για το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ), που αφορά στο πρόγραμμα για τις περιοχές της απολιγνιτοποίησης και για τις δράσεις του Πράσινου Ταμείου και η υποστήριξη των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Ιονίων Νήσων καθώς και των Γενικών Διευθύνσεων Δασών στην υλοποίηση Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΕΣΠΑ).

Επίσης η ΜΟΔ προχώρησε το 2020 σε σύσταση της Τεχνικής της Υπηρεσίας που απευθύνεται σε αδύναμους δικαιούχους, κυρίως ΟΤΑ α΄ βαθμού που δεν διαθέτουν συγκροτημένη τεχνική υπηρεσία ή αυτή είναι υποστελεχωμένη.

Σχολιάζοντας τον απολογισμό της ΜΟΔ για το 14μηνο Οκτωβρίου 2019-Δεκεμβρίου 2020, ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης, υπογραμμίζει:

«Στα πλαίσια της αυτονόητης λογοδοσίας που πρέπει οι αιρετοί να δίνουν στον λαό, στο κλείσιμο του έτους, παρουσιάζουμε με μεγάλη υπερηφάνεια και τα αποτελέσματα, ίσως του πιο σημαντικού εποπτευόμενου φορέα από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, της ΜΟΔ. Αναλυτικά, φαίνεται ότι το 2020, μια δύσκολη χρονιά λόγω του Covid-19, που έθεσε και τη ΜΟΔ μπροστά σε πρωτοφανείς προκλήσεις και ως προς τη διαχείριση του ΠΣΚΕ και ως προς τη βοήθεια προς τους δήμους, η ΜΟΔ ανταποκρίθηκε με μεγάλη επιτυχία και θέλω να ευχαριστήσω και τον πρόεδρο της ΜΟΔ, κ. Γιώργο Παπαδημητρίου, αλλά και όλους τους υπαλλήλους και στελέχη της ΜΟΔ για την καλή δουλειά που έκαναν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ