Γεωργιάδης: Παράνομες οι διακοπές Τσίπρα στην θαλαμηγό αν δεν δηλώθηκαν

Οι διακοπές του Αλέξη Τσίπρα στην πολυτελή θαλαμηγό του εφοπλιστή Παναγόπουλου ήταν παράνομες εάν δεν καταγράφηκαν στο «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργού, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Στον απόηχο της αποκάλυψης πως το περασμένο καλοκαίρι ο κ. Τσίπρας και η οικογένειά του παραθέρισαν για μία εβδομάδα στο Ιόνιο Πέλαγος με το πλοίο «Odyssey», ο κ. Γεωργιάδης κατήγγειλε ότι ο πρωθυπουργός δεν δικαιούται να λαμβάνει αδήλωτα δώρα ή παραχωρήσεις αξίας άνω των 200 ευρώ.

Εκτίμησε πως κανονικά η μίσθωση τέτοιας θαλαμηγού για επτά ημέρες θα κόστιζε τουλάχιστον 100.000 ευρώ, και συνεπώς ο κ. Τσίπρας θα έχει καταθέσει ψευδές «πόθεν έσχες» εάν δεν έχει το έχει περιλάβει ως τεκμαρτό στην δήλωση της περιουσίας του.

«Υπάρχει μεγάλο ζήτημα, ποινικό», εάν το ταξίδι δεν είναι δηλωμένο, είπε ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Προσέθεσε πως εάν προκύψουν ανακρίβειες στο «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργού θα πρόκειται για «ποινικά κολάσιμη» ενέργεια που πρέπει να ελεγχθεί.

Δεν είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να δέχεται δώρα από φίλους επιχειρηματίες ή εφοπλιστές, τόνισε, διευκρινίζοντας πως κανονικά στον Δυτικό κόσμο ο λαός γνωρίζει πού κάνουν διακοπές οι εκλεγμένοι ηγέτες.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως σε κάθε περίπτωση η συμπεριφορά του κ. Τσίπρα είναι υποκριτική και ηθικά κολάσιμη, καθότι την ίδια περίοδο ο πρωθυπουργός εκφωνούσε λόγους κατά της οικονομικής ελίτ της χώρας με αφορμή της ολοκλήρωσης του τρίτου προγράμματος στήριξης.

«Η λέξη ‘υποκρισία’ έχει χάσει κάθε νόημα» με τον Αλέξη Τσίπρα, είπε, συμπληρώνοντας ειρωνικά ότι προφανώς το «Odyssey» είναι «αριστερή θαλαμηγός» του λαού.

«Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να ξεκουραστεί για μια εβδομάδα αθόρυβα όπου θέλει. Και αν μου το ξαναζητήσει να βοηθήσω θα το κάνω», δήλωσε χθες η Κατερίνα Παναγοπούλου, χήρα του εφοπλιστή.

«Ο ηγέτης της πρώτης φοράς Αριστερά το τερμάτισε», ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την επιβεβαίωση από την κ. Παναγοπούλου για τις φωτογραφίες από τις διακοπές. «Η ξεδιάντροπη υποκρισία κ. Τσίπρα που παριστάνει ότι πολεμά τις ελίτ και κάνει δωρεάν διακοπές με τα κότερά της δεν έχει προηγούμενο. Τον παραδίδουμε στη χλεύη του ελληνικού λαού».
Πηγή: skai.gr