Κλείσιμο

Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει μπλόκο των μεγάλων επενδύσεων

Την ξεκάθαρη βούληση της κυβέρνησης να μην επιτρέψει σε προσωπικά,  συντεχνιακά ή μικροκομματικά συμφέροντα να εμποδίσουν την υλοποίηση εμβληματικών επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας και της χώρας, διαμήνυσε από Βουλή, ο Υπουργός Ανάπτυξης και  Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τη μετωπική σύγκρουση που είχε με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλο και αιχμή τις κυβερνητικές ρυθμίσεις σχετικά με το Ελληνικό και την Κασσιόπη Κέρκυρας.

Α. Γεωργιάδης: Θα κατεδαφιστούν 914 κτίρια στο Ελληνικό με δαπάνες του επενδυτή

Συμφώνα με τον κ. Γεωργιάδη η κυβερνητική ρύθμιση για το Ελληνικό αίρει προσχώματα, και αντιμετωπίζει σκόπιμες ολιγωρίες που καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ για να το «μπλοκάρει», οδηγώντας στην επιτάχυνση του έργου και ανοίγει το δρόμο για την κατεδάφιση - προ της μεταβίβασης - 914 κτιρίων με δαπάνες και ρίσκο αποκλειστικά του επενδύτη.

«Η ρύθμιση ξεμπλοκάρει το έργο για να μπουν οι μπουλντόζες. Κανένα δωράκι στον επενδυτή. Το έργο επιταχύνεται και το δημόσιο κερδίζει χωρίς να ρισκάρει τίποτα. Η Lamda ρισκάρει γιατί βάζει τα λεφτά της», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, ο Υπουργός Ανάπτυξης.

Δ. Τζανακόπουλος: Επιχειρείτε να εξαπατήσετε την κοινωνία με φωτογραφίες

Σφοδρά πυρά περί προσπάθειας εξαπάτησης της κοινωνίας με την κατεδάφιση μόλις 2-3 κτισμάτων, με στόχο τη λήψη φωτογραφιών για να πείσει η κυβέρνηση επικοινωνιακά ότι μπήκαν οι πολυσυζητημένες μπουλντόζες, εξαπέλυσε ο Δήμητρης Τζανακόπουλος, κατηγορώντας τον κ. Γεωργιάδη για «παράσταση» αντιπερισπασμού απέναντι στον ντόρο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για τους πλειστηριασμούς της α’ κατοικίας.

Α. Γεωργιάδης: Εμείς δεν φωτογραφιζόμαστε με μουσαμάδες

«Αν θέλαμε να κοροϊδέψουμε την κοινή γνώμη είχαμε μία εφαρμοσμένη λύση από την κυβέρνησή σας. Θα μπορούσαμε να φτιάξουμε μουσαμάδες με μπουλντόζες στο Ελληνικό, να βγάλουμε φωτογραφίες και να κουνιόμαστε κιόλας. Αυτό που κάνατε εσείς στο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης. Αλλά με τη ρύθμιση όχι μόνο δεν κοροϊδεύουμε το λαό, αλλά εξασφαλίζουμε ότι τα έργα ξεκινάνε», ανταπέδωσε τα «καρφιά» ο Υπουργός Ανάπτυξης.

Ξεμπλοκάρει η Κασσιόπη και υπάρχει μέριμνα για να μην εμποδίζονται επενδύσεις από Δήμους

Αναφορικά με την τροπολογία που ξεμπλοκάρει την επένδυση στην Κασσιόπη Κερκύρας,  ο Άδωνις Γεωργιάδης, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον του Δημάρχου Βόρειας Κερκύρας για σκόπιμη καθυστέρηση έγκρισης της υψομετρικής μελέτης έργων οδοποιίας - αρμοδιότητα η οποία μεταφέρεται πλέον στο Υπουργείο Μεταφορών -  και  αντιστρέφοντας τις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πρωτοφανή «αντιδημοκρατική» πρακτική παράκαμψης του Δημοτικού Συμβούλιου, υπενθύμισε δηκτικά την ανάλογου περιεχομένου ρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ για το γήπεδο της ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια το 2017 που παρέκαμπτε το Δ.Σ. του Δήμου παραχωρώντας την αρμοδιότητα για την εν λόγω μελέτη στην Περιφέρεια.

Μπρα ντε φερ με γήπεδο ομάδας ποδοσφαίρου & των γαϊδουριών τα άχυρα

«Ε, αυτό που έκανε ο κ. Τσίπρας για τα αθλητικά εμείς το γενικεύουμε για όλα τα έργα. Δηλαδή, όταν είναι για την μπάλα είναι καλό και όταν είναι για άλλα θέματα είναι αντιδημοκρατικό; Εσείς μας δώσατε την ιδέα με την τροπολογία του 2017. Εμείς σήμερα τη συμπληρώνουμε για να σταλεί το μήνυμα στους επενδυτές ότι εδώ δεν θα επιτρέπεται πλέον σε κανέναν να εμποδίζει τις επενδύσεις», σχολίασε δηκτικά ο Άδωνις Γεωργιάδης, καταλογίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ υποκρισία και λαϊκισμό και ξεκαθαρίζοντας ότι η σχετική τροπολογία αφορά στο σύνολο των επενδύσεων και όχι αποκλειστικά την περίπτωση της Κασσιόπης.

«Είναι προφανές πως επειδή δεν μπορείτε να μοιράσετε δυο γαϊδουριών άχυρα και να επιλύσετε την παραμικρή ένταση και διαφορετική άποψη – φάνηκε και στο ποδόσφαιρο πόσο καλοί είστε στις διενέξεις – ήρθατε εδώ σαν να είστε σε καφετέρια να μας πείτε για τις συνομιλίες σας με τον Δήμαρχο.  Όταν μιλάτε σε ανθρώπους που ξέρουν και γράμματα και νομικά να είστε πιο προσεκτικός»,

Μήνυμα στους επενδυτές: Η χώρα άλλαξε - φιλικό το περιβάλλον - STOP σε οποιοδήποτε «μπλόκο»

Το ενδιαφέρον πάντως δεν επικεντρώθηκε στη δηλητηριώδη σύγκρουση των κ.κ. Γεωργιάδη και Τζανακόπουλου, αλλά στο σαφέστατο μήνυμα της κυβέρνησης δια στόματος του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων προς τους απανταχού επενδυτές ότι εφεξής δεν χρειάζεται να ανησυχούν ότι με την Ελλάδα θα «μπλέξουν».

«Οι δύο αυτές ρυθμίσεις είναι η υλοποίηση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων και το μήνυμα ότι η χώρα άλλαξε. Η κυβέρνηση αυτή δεν θα επιτρέψει σε κανέναν παράγοντα που θέλει να λαϊκίσει ή γιατί μπορεί να υπάρχουν συμφέροντα αντικρουόμενα. Ένα είναι το μήνυμα και είναι σαφές. Δεν θα επιτρέψει αυτή κυβέρνηση να σταματάει καμία επένδυση που εγκρίνει και έχει εγγυηθεί το ελληνικό κράτος μόνο γιατί ένας άνθρωπος θέλει προσωπικά παιχνίδια. Αυτό δεν αφορά μόνο τη Βόρεια Κέρκυρα, αλλά το σύνολο της επικράτειας», κατέληξε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.