Γεωργιάδης-ΣΚΑΪ για επίθεση σε Πρύτανη: Εγκληματικές συμμορίες - Να μπαίνουν φυλακή χωρίς αναστολή

Για την επίθεση στον Πρύτανη μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Ερωτηθείς για το πώς ακριβώς βοήθησε η κατάργηση του ασύλου σε ζητήματα βίας εναντίον των πανεπιστημιακών αρχών, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «η κατάργηση του ασύλου μπορεί να λύσει το πρόβλημα αν κάποιος καλέσει την αστυνομία. Στην προκειμένη περίπτωση ουδείς κάλεσε την αστυνομία».

Όπως εξήγησε ο υπουργός, οι αρχές των πανεπιστημίων φοβούνται ότι αν καλέσουν την αστυνομία την επόμενη μέρα θα συμβούν χειρότερα.

«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είμαστε απολύτως αποφασισμένοι, όπως ξεμπερδέψαμε με τη Χρυσή Αυγή, έτσι να ξεμπερδέψουμε και με την “κόκκινη Χρυσή Αυγή”, γιατί όλοι αυτοί δεν είναι παρά εγκληματικές συμμορίες», τόνισε.

Ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε ότι έχει σκοπό να εισηγηθεί πολύ αυστηρούς νόμους, για τις ποινές που θα επιβάλλουν τα δικαστήρια, ώστε να μπαίνουν φυλακή χωρίς αναστολή.

«Η βία της άκρας αριστεράς έχει έρθει η ώρα να τελειώσει και θα τελειώσει επί κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη.»

Σχετικά με τις δηλώσεις της κυρίας Γκαρά, ο υπουργός είπε: 

«Τα όσα είπε η κα Γκαρά εκφράζουν μια παγιωμένη άποψη σε όλη τη μεταπολίτευση στην Ελλάδα ότι η βία που προέρχεται από την αριστερά είναι καλή βία. Αυτή η στρεβλή αντίληψη έχει έρθει η ώρα να τελειώσει.»

Τέλος, είπε ότι όταν είδε τη φωτογραφία του Πρύτανη ντράπηκε και ως πολίτης και ως υπουργός.

Όσον αφορά τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι από αυτά θα εξαρτηθεί το γενικό lockdown.
 

Πηγή: skai.gr