Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ για Μπελέρη: Αυτό που έχει κάνει ο Ράμα είναι η πιο εχθρική ενέργεια κατά της Ελλάδας - Βρήκε μία γελοία κατηγορία

«Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Ράμα, έστω και την ύστατη στιγμή, θα καταλάβει ότι το συμφέρον της Αλβανίας περνάει μέσα από την Αθήνα», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης

«Στον κλάδο ελαίας που προεκλογικά προέτειναν οι δύο υποψήφιοι της Τουρκίας, θα έλεγα φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες. Εμείς πρέπει να είμαστε πάντα ισχυροί γιατί αυτοί άλλα λένε την μία ημέρα και την άλλη ότι  «θα έρθουμε νύχτα». Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έχει πει ότι αμφισβητεί την κυριαρχία των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο», ανέφερε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. 

«Αν υπήρχε ανάγκη να έχουμε ισχυρή κυβέρνηση και όχι πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα πριν μία φορά, τώρα όπως εξελίσσονται οι εκλογές στην Τουρκία θα πρέπει 101. Η Τουρκία πηγαίνει σε κάτι άγνωστο από Δευτέρα. Βλέπω μία εκλογική αναμέτρηση πολύ περίεργη. Η Τουρκία μπαίνει σε μία περιπέτεια. Δεν είναι ωραίο να  υπάρχει πολιτική αστάθεια ταυτόχρονα στην Ελλάδα και στην Τουρκία. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά μοιραίο. Θέλω να πω στους συμπολίτες μου, αν είναι στο ενδιάμεσο χώρο και σκέφτονται ακόμα αν θα ψηφίσουν Κυριάκο Μητσοτάκη, να βάλουν στην εξίσωση και αυτή την παράμετρο, του κινδύνου αν η Τουρκία από Δευτέρα είναι σε περιπέτεια. Δεν είμαι βέβαιος ότι αν ο Ερντογάν χάσει οριακά, θα αποχωρήσει τόσο εύκολα από την εξουσία», πρόσθεσε.  

Αναφερόμενος στην υπόθεση Μπελέρη, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «αυτό που έχει κάνει ο Ράμα είναι η πιο εχθρική ενέργεια κατά της Ελλάδας και η πιο μεγάλη απόδειξη ότι η Αλβανία είναι αδύνατον να γίνει μέλος της Ε.Ε. Βρήκε μία γελοία κατηγορία, τον έχουν προφυλακίσει για να μην εκλεγεί σήμερα δήμαρχος Χειμάρρας διότι δεν αντέχει ο Ράμα, ο ελληνικής καταγωγής υποψήφιος, ένας Έλληνας, να γίνει δήμαρχος της Χειμάρρας. Αυτό σημαίνει παραβίαση όλων των κανόνων της Δημοκρατίας από την Αλβανία. Όποιος θεωρεί την Ελλάδα δεδομένη και εύκολο παίχτη, κάνει λάθος».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι στην εξωτερική πολιτική το έχει. Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Ράμα, έστω και την ύστατη στιγμή, θα καταλάβει ότι το συμφέρον της Αλβανίας περνάει μέσα από την Αθήνα. Αυτό που έχει κάνει, αν δεν ανακληθεί, θα έχει πολύ σοβαρές συνέπειες σε σχέση με την Αλβανία», πρόσθεσε. 

Με αφορμή τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύεων υποστήριξε ότι «εφόσον ο Τσίπρας θέλει να κάνει με το ΠΑΣΟΚ συγκυβέρνηση, που το ΠΑΣΟΚ αρνείται τον Τσίπρα για Πρωθυπουργό, έχει αποδεχθεί ότι δεν θα είναι εκείνος Πρωθυπουργός. Επομένως, σήμερα, ο μόνος υποψήφιος Πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όποιος θέλει να ψηφίσει Πρωθυπουργό, έχει μόνο μία επιλογή». 

«Το σενάριο συγκυβέρνησης των ηττημένων εξακολουθεί να υπάρχει. Και τον Βελόπουλο βλέπω στο παιχνίδι. Είναι πιθανό ο Βελόπουλος να δώσει ψήφο ανοχής. Όποιος πιστεύει ότι ο Τσίπρας δεν θα κάνει κυβέρνηση ηττημένων, είναι αφελής», πρόσθεσε. 

Πηγή: skai.gr