Γεωργαντάς: Κανένα ζήτημα επισιτιστικής κρίσης αυτή τη στιγμή για τη χώρα μας - Ηχητικό

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημείωσε ότι είναι μια καλή ευκαιρία να γίνει ένας επανακαθορισμός των αναγκών της χώρας

«Αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται ούτε για τη χώρα μας ούτε για την Ευρωπαϊκή Ένωση κανένα ζήτημα επισιτιστικής κρίσης, έλλειψη δηλαδή τροφίμων», ξεκαθάρισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Status 107,7. 

Όπως σημείωσε ο υπουργός, απασχολεί όμως το γεγονός των πολύ σημαντικών κλιματικών αλλαγών, που αυξάνονται συνεχώς και που σε πολλές περιπτώσεις μειώνουν τις παραγωγές.

«Όλα αυτά σε συνδυασμό με ην ενεργειακή  κρίση και με την αδυναμία εξαγωγής συγκεκριμένων προϊόντων από την Ουκρανία, μπορεί να δημιουργήσει ζητήματα σε άλλες χώρες και με βάση την ακρίβεια. Εμείς πρέπει να βλέπουμε τι γίνεται συνολικά στον κόσμο. Όποιος πιστεύει ότι εξασφαλίσει τη δικιά του εισιτιστική επάρκεια, νομίζω ότι δεν ζει στον σημερινό κόσμο», υπογράμμισε ο κ. Γεωργαντάς.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημείωσε ότι είναι μια καλή ευκαιρία να γίνει ένας επανακαθορισμός των αναγκών της χώρας. «Από τη μία πρέπει να δούμε πως θα καλύπτουμε τις ανάγκες μας και να έχουμε λιγότερη εξάρτηση από εισαγωγές και να στηρίξουμε τα εξαγώγιμα προϊόντα μας», τόνισε.

Πηγή: skai.gr