ΚΑΙΡΟΣ

Γαβρόγλου για την παραβατικότητα στα ΑΕΙ: Υπάρχει ομάδα εργασίας...

«Υπάρχει ομάδα εργασίας». Αυτή ήταν η απάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Γαβρόγλου στις επικρίσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την παραβατικότητα στα πανεπιστήμια, αλλά και γενικότερα στη χώρα, με αφορμή και την κατάληψη της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών,

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά υπουργός Παιδείας για τα θέματα παραβατικότητας υπάρχει ομάδα εργασίας που σε συνεργασία με τα ιδρύματα και τα αρμόδια υπουργεία, που συνεδριάζει για το ζήτημα.

Κατά τη δευτερολογία του για το νομοσχέδιο για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ο κ. Γαβρόγλου πρόσθεσε ότι τάχθηκε κατά των πανεπιστημίων εφαρμοσμένων επιστημών, υποστηρίζοντας ότι δίνουν επαγγελματικά πτυχία. «Αυτό λέγεται ταξικό πανεπιστήμιο. Εμείς είμαστε αντίθετοι και χαίρομαι που ξεκαθαρίστηκε αυτό» σχολίασε.

Εξάλλου, αναφερόμενος στις διετείς δομές, ανέφερε: «Να πούμε στα παιδιά των ΕΠΑΛ ότι έχουν πολλές επιλογές και πρέπει να έχουν πολλές επιλογές, για να γίνουν πολίτες με κρίση και δεξιότητες… Αυτή είναι η δική μας αριστεία, και δεν είναι να χωρίζουμε σε κατηγορίες την κοινωνία».

Τέλος, ο κ. Γαβρόγλου αναφέρθηκε και στα περί ίδρυσης τέταρτης νομικής, χαρακτηρίζοντας «σπέκουλα» τα όσα ακούγονται. «Ο πρωθυπουργός είπε θα μελετήσουμε το θέμα» παρατήρησε, και εξήγησε ότι «θα μελετηθούν οι δυνατότητες», ώστε να μοιράζεται δια του τέσσερα ο ίδιος αριθμός εισακτέων που υπάρχει και σήμερα. Το θέμα έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των τριών νομικών σχολών που ζητούν περισσότερους πόρους αντί για ίδρυση τέταρτης νομικής.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ