Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το νόμο για το επίδομα της Αντωνοπούλου (upd2)

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το νόμο ο οποίος επέτρεψε στην κ. Αντωνόπουλου και στο σύζυγό της κ. Παπαδημητρίου να παίρνουν μηνιαίο επίδομα 1.000 ευρώ, την ώρα που διαθέτουν όχι μόνον μεγάλη περιουσία, αλλά και άλλη κατοικία στην Αττική» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης του σχεδίου νόμου για την ίδρυση του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

«Έπρεπε να περάσουν τρεις ολόκληρες μέρες έντονης αντίδρασης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τους πολίτες για να δηλώσει ο κ. Τσίπρας - προσέξτε – αρχικά ενοχλημένος, και στη συνέχεια υπό την πίεση της δημόσιας κατακραυγής να απομακρύνει την κ. Αντωνοπούλου από κυβέρνηση» επισήμανε.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, όλοι αντιλαμβάνονται ότι η αποπομπή της κ. Αντωνοπούλου δεν αλλάζει την πραγματικότητα… Εξάλλου η ανακοίνωσή της ήταν σπονδή στην αλαζονεία και η αρχική της αντίδραση ήταν η επιτομή της υποκρισίας.

«Η σχετική διάταξη ψηφίστηκε στις 14 Αυγούστου 2015, μαζί με το τρίτο μνημόνιο. Η χώρα χανόταν κι εσείς περνάγατε ρουσφέτια… Oι πολίτες πλέον το γνωρίζουν πολύ καλά: Δεν υπήρξε ποτέ κανένα ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Το μόνο που υπάρχει είναι η ταχύτατη διολίσθηση του κ. Τσίπρα κ κυβέρνησης στο δρόμο της ηθικής απαξίωσης» τόνισε. 

O πρόεδρος της ΝΔ κατέστησε την κυβέρνηση αποκλειστικά υπεύθυνη για τα φαινόμενα βίας, διαβεβαιώνοντας τον ελληνικό λαό ότι με την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, τέτοια εκφυλιστικά φαινόμενα θα εκλείψουν πλήρως και διά παντός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά στην κατάληψη της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, το πρωί, όπως και στα επεισόδια «από τους γνωστούς - άγνωστους», έξω από το σπίτι του κ. Παπαδήμου «γιατί κάποιοι διαμαρτύρονται για τη μεταγωγή αυτού που φέρεται ως ένοχος για την αποστολή του συγκεκριμένου "τρομοδέματος"», όπως τόνισε.

Ακόμη ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στο επεισόδιο έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης και στο ίδιο επεισόδιο στις φυλακές Κορυδαλλού, με δράστες και στις τέσσερις περιπτώσεις τους αυτοαποκαλούμενους «Αλληλέγγυους», «αλληλέγγυους», όπως είπε, προς τον φερόμενο δράστη της επίθεσης προς τον Λουκά Παπαδήμο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τα εκφυλιστικά φαινόμενα και τους κινδύνους που εγκυμονούν. Διαβεβαίωσε δε, την εθνική αντιπροσωπεία και τον ελληνικό λαό ότι η ανοχή της επόμενης κυβέρνησης ΝΔ στη βία, θα είναι μηδενική και αυτά τα φαινόμενα θα τελειώσουν οριστικά και αμετάκλητα.

Σε ό,τι αφορά το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φέρνει ένα νομοσχέδιο απροετοίμαστη. «Τρέχετε να προλάβετε τα μηχανογραφικά δελτία των φετινών τελειοφοίτων Λυκείου, διότι απλά ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε τη λειτουργία του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής για φέτος. Γράψατε όλο το νομοσχέδιο στο πόδι προσπαθώντας να μαζέψετε ψήφους» σημείωσε.

Χρειαζόμαστε, εξήγησε ο πρόεδρος της ΝΔ, αυτόνομα και αυτοδιοίκητα ΑΕΙ, όχι παραρτήματα του υπουργείου Παιδείας. «Και φυσικά χρειαζόμαστε ανοιχτά και ασφαλή πανεπιστήμια και όχι προστατευόμενα γκέτο κουκουλοφόρων» διευκρίνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Για μας, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, η προτεραιότητα είναι η ουσιαστική ενίσχυση της τεχνολογικής ανώτατης εκπαίδευσης. Με δημιουργία, για πρώτη φορά, ενός πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών που μπορεί να γίνει πρότυπο για όλη την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης. 

«Το όραμα μου είναι να γίνει η Δυτική Αττική μήτρα νέων ιδεών και τεχνολογιών, με επίκεντρο το νέο πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών. Ένα οικοσύστημα από ερευνητές, φοιτητές, επιχειρηματίες πλήρως εναρμονισμένο με τις σύγχρονες, παγκόσμιες τάσεις της εφαρμοσμένης επιστήμης» εξήγησε.
Πηγή: skai.gr