ΚΑΙΡΟΣ

Ευχές και μηνύματα για το Πάσχα από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία

Την ευχή «το ανέσπερο φως της Ανάστασης» να φανερώσει «το πέρασμα από την εποχή της κρίσης στην εποχή της ελπίδας» εξέφρασε ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μετά την αναστάσιμη λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Υπαπαντής του Σωτήρος στην Καλαμάτα.

Ευχήθηκε επίσης το Πάσχα να φανερώσει «στον κόσμο ολόκληρο το πέρασμα από τον πόλεμο στην ειρήνη και στην υπεράσπιση της ανθρωπότητας από την θανάσιμη απειλή της σύγχρονης τρομοκρατικής βαρβαρότητας».

«Αρκεί να το πιστέψουμε ότι υπάρχει Ιθάκη και θα φτάσουμε σύντομα», είχε δηλώσει το Μεγάλο Σάββατο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι οι Έλληνες θα πρέπει να διδαχτούν από τον Οδυσσέα, να κλείσουν τα αυτά στις «σειρήνες» και να ξεπεράσουν τις «τελευταίες συμπληγάδες».

«Εύχομαι η ανάσταση της πατρίδας μας να έρθει πολύ γρήγορα», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος, ο οποίος επισκέφθηκε τα φυλάκια στα ακρητικά νησιά του Αγαθονησίου και του Φαρμακονησίου.

Ευχήθηκε το μήνυμα της Ανάστασης να είναι μήνυμα ελπίδας «για όλη την Ελλάδα, για τους πολίτες μας, αλλά και για εκείνους που σε τέτοιες ημέρες γιορτής φυλάνε Θερμοπύλες στο Αιγαίο, στον Έβρο, στη Μακεδονία, στην Ήπειρο, σε κάθε εσχατιά της Ελλάδας».

«Η Ελλάδα θα ζήσει καλύτερες μέρες γιατί της αξίζει», δήλωσε το Μεγάλο Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πασχαλινό μήνυμά του.

Σημείωσε πως η Ανάσταση της χώρας θα περάσει μέσα από τις αποφάσεις των ίδιων των Ελλήνων, μέσω της «συνειδητοποίησης της πραγματικότητας» και της «ελπίδας της αλήθειας».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, με το πασχαλινό μήνυμα της ευχήθηκε «το φως της Ανάστασης να μας γεμίσει ελπίδα, δύναμη και αισιοδοξία».

Η Ανάσταση για το λαό μας δε μπορεί να έρθει από παλιούς και νέους «σωτήρες» των μνημονίων, τονίζει σε δήλωσή του την ημέρα του Πάσχα, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η Ανάσταση «Μπορεί να έρθει, όμως, αν στηριζόμενοι στις δικές μας αστείρευτες κι ακόμη αναξιοποίητες δυνάμεις, αποφασίσουμε να βάλουμε τέλος στο Γολγοθά ενός σάπιου συστήματος που φέρνει μόνο κρίσεις, φτώχεια, πολέμους», προσθέτει ο κ. Κουτσούμπας.

«Να νικήσουμε τα προβλήματα. Να φύγουμε μπροστά. Με γνώση και σχέδιο. Να μη φοβηθούμε να αλλάξουμε ότι επιβάλλεται», τονίζει από την πλευρά του στο πασχαλινό του μήνυμα του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.
Πηγή: skai.gr