ΚΑΙΡΟΣ

Εβδομάδα προκλογικών εξελίξεων

Ακόμα και εκλογές στις 16 Σεπτεμβρίου θέλουν τα σενάρια που αναζωπυρώθηκαν τη Δευτέρα, καθώς ο πρωθυπουργός επιστρέφει ανήμερα της Παναγίας στην Αθήνα από την Τήνο και δεν αποκλείεται - σύμφωνα με πληροφορίες - να συναντηθεί ακόμα και μέσα στην εβδομάδα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας με αίτημα τη διάλυση της Βουλής.

Η κυβέρνηση φαίνεται ότι επιθυμεί την ταχύτατη προσφυγή στις κάλπες, αφενός για να αιφνιδιάσει το ΠΑΣΟΚ (αν και δηλώνει έτοιμο για εκλογές) και αφετέρου για να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ (7 - 9 Σεπτεμβρίου).

Επιπρόσθετα, το ενδεχόμενο διάλυσης της Βουλής διευκολύνει την κυβέρνηση και στη διαχείριση της υπόθεση των ομολόγων, που φαίνεται ότι αναζωπυρώνεται μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος από το Γ. Ζορμπά.

Εκτός απροόπτου ο κ. Ζορμπάς θα ενημερώσει στις 21 Αυγούστου την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Εκτός, βέβαια, εάν έχει θυροκολληθεί το διάταγμα διάλυσης της Βουλής.

Στο ΠΑΣΟΚ ενδεικτικό της εγρήγορσης ενόψει εκλογών είναι το γεγονός ότι σήμερα Τρίτη πραγματοποιείται η δεύτερη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα,

Κύριο θέμα της συνεδρίασης, της οποία θα προεδρεύσει ο γραμματέας του κόμματος, Νίκος Αθανασάκης, είναι ο τρόπος επιλογής των νομαρχιακών επιτροπών του κόμματος.

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να ανακοινωθεί το όνομα του προσώπου που θα αναλάβει εκπρόσωπος Τύπου κατά την προεκλογική περίοδο, καθώς ο Πέτρος Ευθυμίου θα αφοσιωθεί στον προεκλογικό του αγώνα στη Β' Αθηνών. Η περίπτωση, πάντως, του κ. Λαλιώτη μέχρι στιγμής διαψεύδεται κατηγορηματικά.Πηγή: skai.gr