ΚΑΙΡΟΣ

Ερώτηση Αλαβάνου

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις ιδιωτικοποιήσεις και τις απολύσεις προσωπικού στις δημόσιες επιχειρήσεις, αλλά και τις καταιγιστικές αποκαλύψεις στη Siemens και το υπουργείο Πολιτισμού.

Ο κ. Αλαβάνος ερωτά τον πρωθυπουργό εάν θα αναθεωρήσει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησής του για την συρρίκνωση, διάλυση και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων στρατηγικών επιχειρήσεων και κοινωφελών υπηρεσιών της χώρας.

Παράλληλα ερωτά εάν θα αναληφθούν οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας για την αποτελεσματικότητα του δημόσιου τομέα, "όταν έρχονται συνεχώς στην επιφάνεια στοιχεία προμηθειών και χρηματοδοτήσεων που γίνονται για ιδιοτελή, κομματικά ή προσωπικά συμφέροντα και όχι για την ενίσχυση των δημοσίων επιχειρήσεων".

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ερωτά τον πρωθυπουργό εάν θα σταματήσει να χρησιμοποιεί τις χιλιάδες "εθελούσιες" εξόδους, τις "μετατάξεις", την διάλυση των εργασιακών σχέσεων, για να εξυπηρετήσει τις κερδοσκοπικές επιδιώξεις εγχώριων και πολυεθνικών ιδιωτικών συμφερόντων.Πηγή: skai.gr