Ρεσιτάλ προκλήσεων από τον Ερντογάν: «Ελλάδα μην τα βάζεις μαζί μας – Μας φοβούνται»

«Ξανάκαναν τρελά πράγματα στο Αιγαίο. Φυσικά, κάναμε επίσης ό,τι ήταν απαραίτητο», υποστήριξε ο Ερντογάν - «Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα» επανέλαβε

Συνεχίζει το ρεσιτάλ προκλήσεων κατά της Ελλάδας ο Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος απείλησε (πάλι) της χώρα μας, για τις υποτιθέμενες «προκλήσεις» στο Αιγαίο Πέλαγος, λέγοντας χαρακτηριστικά «μην τα βάζετε μαζί μας. Δεν έχουμε καμία διαμάχη μαζί σας στο Αιγαίο».

«Ξανάκαναν τρελά πράγματα στο Αιγαίο. Φυσικά, κάναμε επίσης ό,τι ήταν απαραίτητο», υποστήριξε ο Ερντογάν σε εκδήλωση στη νοτιοανατολική επαρχία Μαρντίν το Σάββατο. 

Τα σχόλιά του απηχούν τους τουρκικούς ισχυρισμούς για εκπαιδευτική αποστολή πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος, τους οποίους διέψευσε άμεσα το υπουργείο Άμυνας

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι «έχει πει στους αξιωματικούς να ‘κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο… εάν η Ελλάδα συνεχίσει να ενεργεί έτσι’, επαναλαμβάνοντας την προκλητική προειδοποίησή του: «Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα».

Ο Ερντογάν ισχυρίστηκε δε ότι η πρόσφατη δοκιμή του βαλλιστικού πυραύλου της Τουρκίας Tayfun (Typhoon) «τρομάζει» την Αθήνα.

Σχετικά με τις κινήσεις της Άγκυρας στον ενεργειακό τομέα, ο Ερντογάν σχολίασε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θεωρεί την Τουρκία «ως την ιδανική τοποθεσία για έναν κόμβο φυσικού αερίου».

«Ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία μπορεί να προμηθεύει αέριο στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας και μας είπε ότι μπορούμε να αποφασίσουμε την τιμή», είπε ο Ερντογάν.

«Συμφωνήσαμε και ελπίζουμε ότι θα ονομαστεί TurkStream». Ο Ερντογάν ανέφερε ότι η Τουρκία κάνει επίσης βήματα στον ενεργειακό τομέα με το Αζερμπαϊτζάν και το Τουρκμενιστάν.

Πηγή: skai.gr