Επιχείρηση ταύτισης «Σαράφη» - Δεστεμπασίδη

Της Ναντίν Χαρδαλιά

 

Στα ενδιαφέροντα της διαδικασίας μετά τα μεσάνυχτα και λίγο πριν την ολοκλήρωση της 8ωρης περίπου κατάθεσης του μάρτυρα,  καταγράφηκε η κατά πληροφορίες απόπειρα του Προέδρου της Επιτροπής, Γιάννη Μπούγα, να εκμαιεύσει από τον μάρτυρα την ταύτισή του με το πρώην στέλεχος της Novartis, Φιλίστορα Δεστεμπασίδη, όπως έχει ισχυριστεί ότι ισχύει ο Νίκος Μανιαδάκης.

Ο κ. Μπούγας φέρεται να έκανε μία αντιπαραβολή των καταθέσεων του μάρτυρα με όσα έχει καταθέσει ο κ. Δεστεμπασίδης, σημειώνοντας πως βάσει των απαντήσεων του Φ. Δεστεμπασίδη συμπίπτει ότι ο μάρτυρας 1 είναι ο Δεστεμπασίδης. «Γιατί ο μάρτυρας 1 ήταν το ίδιο χρονικό διάστημα και με την ίδια ιδιότητα του Δεστεμπασίδη στην εταιρία», επισήμανε κατά πληροφορίες.

Ο διάλογος είχε ως κατάληξη την εκ νέου άρνηση του μάρτυρα ότι γνωρίζει οτιδήποτε για χρηματισμό πολιτικού. Ο διάλογος φέρεται να είχε ως εξής.

Γ. Μπούγας: Βάσει των απαντήσεων Δεστεμπασίδη συμπίπτει ότι ο μάρτυρας 1 είναι ο Δεστεμπασίδης. Γιατί ο μάρτυρας 1 ήταν το ίδιο χρονικό διάστημα και με την ίδια ιδιότητα του Δεστεμπασίδη στην εταιρία.

Μ. Σαράφης: Μπορεί να είναι ο κ. Φρουζής.

Γ. Μπούγας: Μα ο κ. Φρουζής δούλεψε έως το 2015, ενώ το έγγραφο του FBI, αναφέρει έως τον Οκτώβριο του 2014 που είναι ο Φ. Δεστεμπασίδης.

Μ. Σαράφης: Όχι, όχι. Να ελέγξει και τον Δεστεμπασίδη η εισαγγελέας.

Γ. Μπούγας: Από όσα μας είπατε, γνώση για χρηματισμό πολιτικού προσώπου έχετε;

Μ. Σαράφης: Όχι.

Σήμερα η κατάθεση της «Αικατερίνης Κελέση»

Λίγο μετά τις 00:00 ολοκληρώθηκε η μαραθώνια εξέταση του προστατευόμενου μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» ο οποίος κατέθετε από τις 4 το απόγευμα της Δευτέρας

Η προστατευόμενη μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» αναμένεται να εξετασθεί σήμερα Τρίτη το μεσημέρι στις 13:00.

Πηγή: skai.gr