Επιστολή Παπανδρέου στη Σοσιαλιστική Διεθνή

Επιστολή προς τους Αρχηγούς και τα κόμματα - μέλη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς σχετικά με τις επιπτώσεις από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα, απέστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου με τη ιδιότητά του ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Στην επιστολή του ο Γ. Παπανδρέου τονίζει πως "τις τελευταίες μέρες όλος ο κόσμος έγινε μάρτυρας των τραγικών γεγονότων που εκτυλίχθηκαν στην Ελλάδα με ανεξέλεγκτες φωτιές να καταστρέφουν γη, ζώα και, το χειρότερο, κόστισαν ανθρώπινες ζωές".

Ο κ. Παπανδρέου κάνει λόγο για τη μεγαλύτερη καταστροφή από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και σημειώνει πως "το πρώτο τραγικό συμπέρασμα είναι ότι οι επιδράσεις των κλιματικών αλλαγών έχουν γίνει μια αναπόφευκτη πραγματικότητα, νωρίτερα από το αναμενόμενο".

Ακόμα, στην επιστολή του ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι ενώ η Διεθνής κοινότητα στέκεται στο πλευρό μας, η κυβέρνηση απέτυχε να ανταποκριθεί στις ευθύνες της, αποδίδοντας τις φωτιές σε εμπρηστές, αναρχικούς, ακόμα και σε "ασύμμετρες απειλές".

"Δεν υπάρχουν αποδείξεις που να στηρίζουν αυτές τις κατηγορίες, οι οποίες απλά χρησιμοποιούνται λόγω των επερχόμενων εκλογών. Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι μία ασφαλής χώρα", καταλήγει ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε το Σάββατο με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ενώ την Κυριακή θα επισκεφτεί την Ηλεία, όπου θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του κόμματός του για την ανασυγκρότηση των πληγεισών περιοχών.
Πηγή: skai.gr