Επίσκεψη Βαρθολομαίου στην Κρήτη

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν τα Χανιά στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, πρώτο σταθμό της επίσκεψης του στη δυτική Κρήτη

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε αρχές. κλήρο και πολίτες για την υποδοχή, ενώ αναφέρθηκε και στις δύσκολες στιγμές που περνά η Ελλάδα, επισημαίνοντας την ανάγκη της ενότητας και της ομοψυχίας.

Ο Oικουμενικός Πατριάρχης επισκέπτεται την Κρήτη με αφορμή την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, η οποία πραγματοποιείται στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, στο Κολυμπάρι Χανίων.

Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου θα τελεστεί Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Μετόχιο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της Ιεράς Σταυροπηγιακής καί Πατριαρχικής Μονής Ζωοδόχου Πηγής Χρυσοπηγής, θα πραγματοποιηθεί λιτάνευσις αγίων Λειψάνων και ακολουθία των εγκαινίων του νέου Καθολικού της Ιεράς Μονής.

Στις 5:30 το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα τελέσει αγιασμό στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Αγία Κυριακή Βαρυπέτρου Κυδωνίας και αμέσως μετά θα αναχωρήσει για το Ρέθυμνο.

Το απόγευμα της Δευτέρας ο κ. Βαρθολομαίος θα μιλήσει στα μέλη του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών.
Πηγή: skai.gr