Επεισόδιο με σπρωξίματα στην Προανακριτική με Πολάκη

Ναντίν Χαρδαλιά

Μαλλιά κουβάρια έγιναν για λίγα λεπτά στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής όπου καταθέτει για δεύτερη μέρα ως μάρτυρας ο Παύλος Πολάκης.

Το επεισόδιο ξεκίνησε με φραστικές αντεγκλήσεις ανάμεσα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τον "γαλάζιο" βουλευτή Κώστα Κυρανάκη, αλλά λίγο έλειψε να οδηγήσει ορισμένους να πιαστούν στα χέρια, πυροδοτώντας προς στιγμήν μεγάλη ένταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Πολάκης ενοχλημένος από περιεχόμενο των ερωτήσεων του Κώστα Κυρανάκη, τον αποκάλεσε "προβοκάτορα" δηλώνοντας ότι αρνείται να απαντήσεις στις ερωτήσεις του, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του "γαλάζιου" βουλευτή, ο οποίος του απάντησε σε αντίστοιχο ύφος και λεξιλόγιο "είσαι κότα λειράτη".

Τα αίματα φέρονται να άναψαν για τα καλά όταν  - σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΣΥΡΙΖΑ - την ώρα που  Παύλος Πολάκης και Κώστας Κυρανάκης αποχωρούσαν αμφότεροι εκνευρισμένοι από την αίθουσα, ο κ. Κυρανάκης απευθύνθηκε στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι οποίοι διαμαρτύρονταν εντόνως για τον οξύ τρόπο τους και τους απρεπείς χαρακτηρισμούς, κατηγορώντας τους συλλήβδην ως "κότες", προκαλώντας την οργή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Γκιόλα, ο οποίος φέρεται να τον έσπρωξε.

Η σύρραξη αποφεύχθηκε όταν ο κ. Γκιόλας ζήτησε δημόσια συγγνώμη για την ανάρμοστη συμπεριφορά του, την οποία δεν συνηθίζει, ενώ και ο Κώστας Κυρανάκης την έκανε δεκτή σχολιάζοντας ότι τιμά τον συνάδελφο του ΣΥΡΙΖΑ η συγγνώμη του, ανακάλεσε τις ανάρμοστες εκφράσεις που εκτόξευσε και ζήτησε να πέσουν οι τόνοι. Ο ίδιος πάντως επέμεινε στο δικαίωμά του ως μέλος της Προανακριτικής να απευθύνει ερωτήσεις.