ΚΑΙΡΟΣ

Επαφές Μπακογιάννη στον ΟΗΕ

Σειρά συναντήσεων με πολλούς ομολόγους της θα έχει η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, στο περιθώριο της 63ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, οι εργασίες της οποίας αρχίζουν την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου.

Η κ. Μπακογιάννη αναμένεται να αφιχθεί στη Νέα Υόρκη το ερχόμενο Σάββατο. Μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με το γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, και θα παραβρεθεί στις καθιερωμένες δεξιώσεις που παραθέτουν ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ.

Στις 22 και 25 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα, θα πραγματοποιηθούν στα Ηνωμένα Έθνη Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου για την Ανάπτυξη στην Αφρική και Συνάντηση Κορυφής για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας, στις οποίες θα συμμετάσχει η ελληνική αντιπροσωπεία.
Η κ. Μπακογιάννη θα προσφωνήσει την ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου.

Με την ευκαιρία της παρουσίας της στη Νέα Υόρκη, η υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας θα συναντηθεί με στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, ενώ θα παραστεί σε δεξίωση που θα παραθέσει η γενική πρόξενος της Ελλάδας, Άγη Μπαλτά, στις 25 του μηνός.

Για τις εργασίες της Γ.Σ. αναμένεται να αφιχθεί την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Βαληνάκης.
Πηγή: skai.gr