Επαφές Δένδια με τους ΥΠΕΞ Γαλλίας - Εμιράτων και αμερικανούς γερουσιαστές

Συνεχίζει σήμερα Πέμπτη το απόγευμα το μπαράζ επαφών του ο Νίκος Δένδιας, με αντικείμενο την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, υπουργός Εξωτερικών θα έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον ομόλογό του της Γαλλίας, Ζαν-ιβ Λε Ντριάν, στις 9.30 το βράδυ.

Λίγο νωρίτερα, όπως γίνεται γνωστό, θα συνομιλήσει με τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέπ Μπορέλ, τόσο ενόψει του αυριανού έκτακτου ΣΕΥ όσο και του προσεχούς άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στο Βερολίνο στις 27-28 Αυγούστου.

Επίσης, στο πλαίσιο των τακτικών μεταξύ τους επαφών, θα έχει νέα συνομιλία στις 8 το βράδυ με τον Εμιρατινό ομόλογό του, σεΐχη Αμπντουλάχ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν.

Ακόμα θα επικοινωνήσει με τους Αμερικανούς γερουσιαστές Κρις βαν Χόλεν και Μπομπ Μενέντεζ στις 7.15 και 8.30 το βράδυ αντίστοιχα.

Ο Νίκος Δένδιας είχε εκτενείς συνομιλίες στο Ισραήλ με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι.

Την Παρασκευή στη Βιέννη θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο και θα συμμετάσχει στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ. 
 

Πηγή: skai.gr