ΚΑΙΡΟΣ

Ενωτική πρωτοβουλία 17 βουλευτών για να αποτραπεί το σχίσμα στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε κοινή πρωτοβουλία για να αποτραπεί το «σχίσμα» στον ΣΥΡΙΖΑ προέβησαν την Κυριακή 17 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί διαφορετικά στη συμφωνία δια της ψήφου τους.

Οι βουλευτές δηλώνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να διεκδικήσει τη λαϊκή ψήφο με πρόγραμμα που θα προκύψει από το συνέδριο και θα ανταποκρίνεται στη νέα κατάσταση και στους προγραμματικούς και στρατηγικούς του στόχους.

«Είμαστε βέβαιοι ότι η εφαρμογή του Μνημονίου δεν μπορεί να συγκροτεί σχέδιο για μια κυβέρνηση της Αριστεράς, ούτε όμως ο διαχωρισμός με βάση το νόμισμα και μόνο μπορεί να αποτελέσει εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο για τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται, καθώς το πάση θυσία Grexit δεν συγκροτεί βιώσιμη λύση», σημειώνουν. «Πρέπει, επειγόντως, να βρούμε τρόπους να μην επικρατήσει η λογική του μνημονιακού μονόδρομου» επιμένουν.

Μεταξύ των βουλευτών συγκαταλέγονται οι Νίκος Μιχαλάκης, Γιώργος Κυρίτσης, Ηρώ Διώτη και Μαρία Κανελλοπούλου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ την Κυριακή ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος διευκρίνισε ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση στην περίπτωση που ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, παρότι στην ψηφοφορία για τη συμφωνία ψήφισε «παρών».

Σημειώνεται ότι
το Σάββατο η Αριστερή Πλατφόρμα σε άρθρο στον ιστότοπο iskra.gr, δήλωσε ειρωνικά «όλα καλά, όλα ωραία με το μνημόνιο παρέα». Τόνισε παράλληλα ότι ο Βόλφγκανγκ Σοιμπλε αναδεικνύεται ως ένας από τους πιο καλούς συμμάχους της κυβέρνησης, με την οποία έχει εγκαινιάσει μια πολύ καλή σχέση με «άριστο μέλλον».

Για «οριστικοποίηση ενός ρήγματος στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ» έκανε λόγο ο υπουργος Eπικρατείας Νίκος Παππάς με συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Il Manifesto. Επισημαίνει ωστόσο «εμείς θα δουλέψουμε μέχρι τελευταία στιγμή για να αποτρέψουμε αυτό το ρήγμα».

Το κείμενο των βουλευτών αναλυτικά:


Πηγή: skai.gr