Εμπρηστική ρητορική από Τσαβούσογλου - Επίθεση κατά Δένδια

Άφησε τη διπλωματική γλώσσα στην άκρη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών

Άφησε τη διπλωματική γλώσσα στην άκρη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και έβαλε μπροστά την εμπρηστική ρητορική εναντίον του Έλληνα ομολόγου του, Νίκου Δένδια.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Τσαβούσογλου είπε πως με το ψευδοκράτος όλος ο τουρκικός κόσμος κατέβηκε στον Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε: «Όλος ο κόσμος άρχισε να δίνει την προσοχή της εκεί. Δηλαδή στον τουρκικό κόσμο, την Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν και την Κεντρική Ασία. 

Σήμερα και ο Νίκος Δένδιας (πήγε) αμέσως εκεί... Εκεί πήρε την ανάσα. Κάνει κάποια ταξίδια. Όπου κι αν πάμε, φυσικά, τρέχει από πίσω. Να είναι καλά. Ο Νίκος Δένδιας. Παλιός μου φίλος είναι. Και φυσικά, είναι προβληματισμένοι (ανησυχούν). Γιατί ανησυχούν; Η 'ΤΔΒΚ' έγινε μέλος παρατηρητής στη σύνοδο κορυφής στη Σαμαρκάνδη. Αλλά αυτό είναι μια αρχή. Στην πραγματικότητα, με τον τουρκικό κόσμο να ´δεχεται ι την 'ΤΔΒΚ' ως μέλος παρατηρητή, η Oργάνωση Tουρκικών Kρατών και ο τουρκικός κόσμος κατέβηκε με αυτόν τον τρόπο στην Ανατολική Μεσόγειο. Έτσι η εμβέλειά του έχει ενισχυθεί».

Καλίν: «Δεν προκαλούμε εμείς στο Αιγαίο ή αλλού, εμείς αντιδρούμε σε απειλές στην ασφάλειά μας»

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν δήλωσε: «Οι απειλές στην ασφάλεια έρχονται από έξω, εμείς αντιδρούμε σε αυτές. Δεν επιθυμούμε να εμπλακούμε σε καμία στρατιωτική επιχείρηση, παρά μόνο αν είναι αναγκαίο. Ο πόλεμος στη Συρία, η αποσταθεροποίηση και η ανασφάλεια στο Ιράκ, η κατάσταση στον Καύκασο ή στο Αιγαίο ή τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ξέρετε, δεν ξεκινήσαμε εμείς αυτόν τον πόλεμο. Δεν έχουμε κανένα συμφέρον από μία συνέχεια αυτών των συγκρούσεων. Αντίθετα, λέμε σε όλους, σε όλα τα ενδιαφερόμενη μέρη ότι η περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια είναι συμφέρον όλων. Ας προσπαθήσουμε να βρούμε μία λύση».

CNN TURK: Η Ελλάδα ισχυρίζεται πως έχει δικαίωμα στα 12 μίλια χωρικών υδάτων - Η Τουρκία αντιδρά και δεν το αποδέχεται

Το δίκτυο ανέφερε: «Προκάλεσε εντύπωση πως το περιοδικό Economist έκανε αναφορά στην αυξανόμενη ελληνοτουρκική ένταση. Η Ελλάδα υποστηρίζει πως τα νησιά της έχουν ίδια υφαλοκρηπίδα με την ηπειρωτική χώρα και ο ισχυρισμός της Ελλάδα για χωρικά ύδατα 12 μιλίων στο Αιγαίο απορρίπτεται απο την Τουρκία. Πρόσφατα ο Νίκος Δένδιας κατηγόρησε την Τουρκία πως απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα».

Πηγή: skai.gr