Ολοκληρώθηκε ο 64ος γύρος διερευνητικών επαφών Ελλάδας και Τουρκίας- Χαμηλές προσδοκίες

Ολοκληρώθηκε ο 64ος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας - Τουρκίας που διεξήχθη σήμερα στην Αθήνα στη σκιά της ουκρανικής κρίσης. 

Παρά το γεγονός ότι στο επίκεντρο των επαφών ήταν η διερεύνηση της δυνατότητας οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, οι προσδοκιες ήταν χαμηλές δεδομένου ότι η Άγκυρα τον τελευταίο καιρό έχει κλιμακώσει την ένταση με προκλητικές δηλώσεις για τα στρατωτικοποιημένα νησιά και το casus belli.

Ωστόσο, όπως είχε επισημανθεί στη συνάντηση των υπουργών Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου και Χουλουσί Ακάρ, στη σύνοδο του ΝΑΤΟ την προηγούμενη εβδομάδα, είναι σημαντικό να διατηρηθεί ανοιχτός ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών.

Αν και το υπουργείο Εξωτερικών δε θα εκδώσει καμία ανακοίνωση, πληροφορίες αναφέρουν ότι η συζήτηση έχει «ξεφύγει» από τον ορισμό των θαλασσίων ζωνών και έχει μεταφερθεί στην τουρκική προκλητικότητα.

Σημειώνεται ότι στις συζητήσεις συμμετείχαν από την πλευρά της Ελλάδας ο πρέσβης, Παύλος Αποστολίδης και από την Τουρκία ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ 

Πηγή: skai.gr