Στη Θράκη την Τρίτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης

Σημειώνεται ότι ο Χαράλαμπος Λαλούσης μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο, και για τρία χρόνια, κατείχε τη θέση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού

Στη Θράκη μεταβαίνει αύριο Τρίτη ο υπηρεσιακός υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης. Αύριο ο υπουργός θα μεταβεί σε Θεσσαλονίκη, Ξανθή και Κομοτηνή, ενώ την Τέταρτη θα μεταβεί στον Έβρο στη σκιά της κινητικότητας ομάδων παράτυπων μεταναστών σε τουρκικό έδαφος απέναντι από τον φράκτη  και του απεγκλωβισμού δεκάδων μεταναστών από νησίδα στην περιοχή Μαράσια.

Σημειώνεται ότι ο Χαράλαμπος Λαλούσης μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο, και για τρία χρόνια, κατείχε τη θέση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, επομένως έχει εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στον Έβρο. 

Δάκτυλο των τουρκικών αρχών, και συγκεκριμένα της τούρκικης στρατοχωροφυλακής, διαβλέπουν στο μεταξύ οι άνθρωποι που είναι επιφορτισμένοι με τη φύλαξη των συνόρων μας. 

Πρόκειται για συντονισμένο σχέδιο προώθησης από την Τουρκία στην Ελλάδα δεκάδων παράτυπων μεταναστών στα σύνορα του Έβρου. Σύμφωνα μάλιστα με στελέχη της συνοριοφυλακής, παρατηρείται έντονη κινητικότητα μεταναστών στα τούρκικα εδάφη, με μετακινήσεις ατόμων υπό την εποπτεία, αλλά και το συντονισμό της τουρκικής στρατοχωροφυλακής. 

Σε ανακοίνωσή της χθες, η υπηρεσιακή κυβέρνηση επισήμανε ότι έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων.

Οι 91 μετανάστες, Κούρδοι Γεζίντι, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, βρίσκονταν σε νησίδα στον Έβρο στην περιοχή Μαράσια. Στους μετανάστες, που είναι καλά στην υγεία τους, δόθηκαν ρούχα, φαγητό και πρώτες βοήθειες πριν μεταφερθούν στο Προαναχωρητικό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ) Ορεστιάδας. Οι περισσότεροι είναι γυναικόπαιδα.Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, προωθήθηκαν στο ελληνικό έδαφος από διακινητή.

Λαλούσης

Χαράλαμπος Λαλούσης
Πηγή: skai.gr