ΚΑΙΡΟΣ

Έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και εκλογή νέου προέδρου από τη βάση ζητεί ο Παπανδρέου

Σοβαρές αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό, σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, αναμένεται να πυροδοτήσει το αίτημα του Γιώργου Παπανδρέου προς τον Βαγγέλη Βενιζέλο για "έκτακτο και ανοιχτό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ", και αμέσως μετά για εκλογή νέου προέδρου με ψηφοφορία από τη βάση του κόμματος. 

Στον απόηχο της συνάντησης που είχαν την Πέμπτη οι δύο άνδρες, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου δηλώνει χαρακτηριστικά ότι το κόμμα "χρειάζεται ένα εγερτήριο πολιτικό δημοκρατικό ΣΟΚ για να ανανήψει. Τίποτα λιγότερο. Όλα από την βάση. Τώρα".

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι στις ανοιχτές διαδικασίες προς και κατά την διάρκεια του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να συζητηθούν και να αποφασιστούν τα πάντα: στίγμα, φυσιογνωμία, θέσεις, σύμβολα, δομή, πρόσωπα.

Αναφερόμενος στη Δημοκρατική Παράταξη αναφέρει ότι "οι όποιες διεργασίες συντελούνται σήμερα στο Κίνημα, ελάχιστη σχέση έχουν με την κοινωνία και τις ανάγκες της. Η ενασχόληση με το κομματικό 'καπέλο', με την ονοματολογία, αλλά και με τις όποιες μεταμορφώσεις του Κινήματος, σκοτώνει την ουσία".

"Σήμερα (...) πολιτικοί σχηματισμοί – παλαιοί και νεοπαγείς - ιδιοποιούνται μέρος των θέσεων του, πολλοί καρπώνονται αδιάντροπα το έργο του, και όλοι μαζί το απαξιώνουν" σημειώνει για το ΠΑΣΟΚ ο πρώην πρωθυπουργός.

"Το ΠΑΣΟΚ δεν δικαιούται με κινήσεις μίζερης εσωστρέφειας να προκαλεί αβεβαιότητα και αστάθεια. Το ΠΑΣΟΚ είναι και θα είναι ο εγγυητής της εθνικής σταθερότητας που είναι και προοδευτική" απάντησε μεταξύ άλλων η Χαριλάου Τρικούπη στον Γιώργο Παπανδρέου.

Αναλυτικά η επιστολή/μανιφέστο Παπανδρέου:




Πηγή: skai.gr