Εξεταστική - Πηγές ΝΔ: Καμία πρόκληση από Κυρανάκη σε Τζανακόπουλο

Σύμφωνα με πληροφορίες των ίδιων πηγών, διευκρινίζεται πως ο Πρόεδρος της Εξεταστικής Γιάννης Κεφαλογιάννης, «ουδέποτε ζήτησε να αποχωρήσει ο κ. Κυρανάκης ή άλλο μέλος της επιτροπής»

Κύκλοι της ΝΔ σχετικά με ορισμένα δημοσιεύματα που αναφέρονται στο λεκτικό επεισόδιο που δημιουργήθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής μεταξύ του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλου και του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Κυρανάκη, διέψευδαν ότι σημειώθηκε "καβγάς μεταξύ των δύο βουλευτών" όπως αυτός αποδίδεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες των ίδιων πηγών, διευκρινίζεται πως ο Πρόεδρος της Εξεταστικής Γιάννης Κεφαλογιάννης, «ουδέποτε ζήτησε να αποχωρήσει ο κ. Κυρανάκης ή άλλο μέλος της επιτροπής».

Αυτό που συνέβη είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της εξέτασης του κ. Δεμίρη από τον Δ. Τζανακόπουλο, αρκετοί βουλευτές της ΝΔ τόνισαν ότι δεν νοείται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν συνεχώς αυθαίρετες κρίσεις απόψεων και ότι «εδώ είμαστε για να εξετάσουμε γεγονότα και πραγματικά στοιχεία».

Αυτό συνέβη, σύμφωνα με τους κύκλους της ΝΔ, διότι ο κ. Τζανακόπουλος φέρεται να απέδωσε στον κ. Δεμίρη την άποψη ότι «ο Διοικητής της ΕΥΠ είναι πάνω από το Σύνταγμα» κάτι που ουδέποτε δήλωσε ή υπονόησε ο κ. Δεμίρης.

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, και όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απείλησε εκτός μικροφώνου τον κ. Κυρανάκη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε να καταγραφούν αυτές οι απειλές στα πρακτικά καθώς παραβιάζουν την κοινοβουλευτική δεοντολογία, ενώ η συνεδρίαση συνεχίστηκε κανονικά με όλα τα μέλη της μετά από μια πεντάλεπτη διακοπή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ