Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: 140.000 έχουν πάει στις κάλπες - Η συμμετοχή μπορεί να υπερβεί τις 150.000 ψήφους

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: 140.000 έχουν πάει στις κάλπες - Η συμμετοχή μπορεί να υπερβεί τις 150.000 ψήφους

Έσπασε το φράγμα των 100.000 που ψήφισαν στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ λίγο μετά τις 5 το απόγευμα (εγγεγραμμένοι σε τάμπλετ).

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, από το μεσημέρι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ήδη διπλασιάσει τα μέλη του και η ψηφοφορία στα εκλογικά κέντρα όλης της χώρας συνεχίζεται.

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή αποφάσισε την παράταση κατά μία ώρα της εκλογικής διαδικασίας, δηλαδή μέχρι τις 9 μμ.

Στις 20:00 περισσότεροι από 130.000 πολίτες είχαν ψηφίσει για την ανάδειξη προέδρου και ΚΕ για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση από κομματικές πηγές.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας έχει ολοκληρωθεί και λίγο μετά τις 21:00 140.000 έιχαν ψηφίσει.

Η ψηφοφορία συνεχίστηκε όπου υπάρχουν ουρές και κόσμος που περιμένει για να ψηφίσει.

"Δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να δώσουμε τον ακριβή αριθμό των ψηφισάντων, γιατί σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε να γίνει χειρόγραφη καταγραφή των προσερχομένων. Υπολογίζουμε πάντως ότι ο αριθμός αυτός προσεγγίζει, μπορεί και να υπερβεί τις 150.000. Ακριβή αριθμό θα μπορούμε να δώσουμε μετά από μία, μιάμιση ώρα περίπου, όπου ενδεχομένως να μπορούμε να δώσουμε και μία εκτίμηση για το αποτέλεσμα της κάλπης του προέδρου, υπέρ ή λευκά." τόνισε ο προέδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Ηλίας Νικολακόπουλος, συνοψίζοντας πως η συμμετοχή στην εκλογή του προέδρου, που ήταν ένα βασικό πολιτικό διακύβευμα, διεξήχθη πάρα πολύ καλά.

"Η ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ έληξε στις 21.00 η ώρα ακριβώς. Δώσαμε μια ώρα παράταση. Μπορεί να συνεχιστεί όπως λέει η εκλογική νομοθεσία μόνο στα τμήματα όπου υπάρχουν ουρές που περιμένουν να ψηφίσουν" δήλωσε.

"Η ψηφοφορία για την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής αφορούσε ένα συγκεκριμένο και προκαθορισμένο εκλογικό σώμα, όσους ήταν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις 21 Μαρτίου του 2022. Και προφανώς για τα αποτελέσματα της Κεντρικής Επιτροπής θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι αύριο, πιθανόν νωρίς το απόγευμα, γιατί, όπως καταλαβαίνετε, με μεγάλο ψηφοδέλτιο και με πολλούς υποψήφιους η καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης είναι μακρόσυρτη διαδικασία" πρόσθεσε καταλήγοντας πως στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ικανοποίηση από τον τρόπο με τον οποίον διεξήχθη η ψηφοφορία.

"Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν και μικροπροβλήματα. Λογικό είναι σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία να αντιμετωπίζονται. Το ουσιαστικό όμως είναι στη μεγάλη τους πλειονότητα, σχεδόν όλα, αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία, έστω κι αν αυτό προκάλεσε κάποιες μικρές καθυστερήσεις", είπε αναφέροντας τέλος πως παράλληλα οργανώθηκε και μια διαδικτυακή ψηφοφορία για ορισμένες διατάξεις του Καταστατικού, οι οποίες είχαν μείνει εκκρεμείς στη διάρκεια του συνεδρίου. Και τα αποτελέσματα αυτά έχουν ολοκληρωθεί και θα ανακοινωθούν αύριο, γιατί αυτό δεν νομίζω ότι αφορά το ευρύτερο κοινό.

Πηγή: skai.gr